Sievietes vislaimīgākās jūtas 38 gadu vecumā, vīrieši - 40 gadu vecumā

Tu, iespējams, domā, ka bezrūpīgās bērnības dienas ir vislaimīgākais laiks cilvēka dzīvē. Bet izrādās, ka tā nav gluži patiesība. Tika veikta aptauja, kurā atklājās, ka sievietes vislaimīgākās ir 38 gadu vecumā, savukārt vīrieši - 40 gadu vecumā. Kāpēc? Tajā laikā cilvēkiem ir labs sociālais stāvoklis un laba fiziskā sagatavotība.

Laimīgas dzīves noslēpums esot mazāk uztraukties un izbaudīt mirkļus ar cilvēkiem, kurus tu mīli.

FOTO: Shutterstock.com

Laimīgas dzīves noslēpums esot mazāk uztraukties un izbaudīt mirkļus ar cilvēkiem, kurus tu mīli.

Pētījums atklāja, ka vislaimīgākās dienas mūžā ir pirmā bērna piedzimšana, kāzu diena un mazbērnu piedzimšana. Tāpat pētījumā, kurā tikai aptaujāti 1000 cilvēku vecumā pēc 70 gadiem, atklāja, ka mīlošas attiecības tiek vērtētas daudz augstāk kā nauda vai materiālie labumi.

 

Citi priecīgie momenti dzīvē tika minēti - aiziešana pensijā, ievākšanās jaunā mājā, redzēt sava bērna pirmos soļus un satikt savu sapņu vīrieti/sievieti. 

 

Vairums aptaujāto atklāja, ka viņiem nav nožēlas par izdarīto vai neizdarīto dzīvē, bet tie, kuriem bija nožēla, minēja nepareizas karjeras izvēli un dzīves sapņu nepiepildīšanu. Viens no desmit aptaujātajiem izteica vēlmi, kaut būtu kārtīgāk mācījušies skolā, un 7% aptaujāto nožēloja, ka nav vairāk apceļojuši pasauli. Citi, savukārt, nožēloja laulības šķiršanu vai apprecēšanos pārāk ātri.

 

Reklāma
Reklāma

Padoms, ko aptaujātie vēlas dot jaunajai paaudzei, - novērtēt savus tuviniekus, ticēt sev, neturēt ļaunu prātu un būt pacietīgiem un cīnīties par to, ko katrs vēlas. Laimīgas dzīves noslēpums esot mazāk uztraukties un izbaudīt mirkļus ar cilvēkiem, kurus tu mīli. 

 

Pēc ārzemju preses materiāliem sagatavojusi: Ita Petrika, speciāli mammamuntetiem.lv