Svētdien Latvijā atkal gaidāma vētra un gaisa temperatūra līdz pat + 6 grādiem

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) ziņo, ka Eiropas ziemeļu daļā 2015. gada sākumā laika apstākļus nosaka aktīvi cikloni. Viens šāds ciklons Latvijā 2.-5. janvārī jau atnesa vēja pastiprināšanos, arī būtiskas gaisa temperatūras izmaiņas.

Jau ceturtdien un piektdien Latvijā atkal pakāpeniski ienāks atkusnis, sniegu nomainīs slapjš sniegs un pat lietus.

FOTO: Shutterstock.com

Jau ceturtdien un piektdien Latvijā atkal pakāpeniski ienāks atkusnis, sniegu nomainīs slapjš sniegs un pat lietus.


Jau gadumijā bija iestājies atkusnis, kuram atkal sekoja sals – 6. janvārī no rīta daudzviet termometra stabiņš noslīdēja līdz -14...-19 grādu atzīmēm, nākamā nakts ir gaidāma vēl aukstāka. No jauna ir izveidojusies arī sniega sega, otrdien no rīta visbiezākā tā bija Alūksnē (9 cm). Tomēr jau ceturtdien un piektdien Latvijā atkal pakāpeniski ienāks atkusnis, sniegu nomainīs slapjš sniegs un pat lietus.

 

Turklāt atkal gaidāma vētra – visstiprākās vēja brāzmas Latvijā prognozē svētdien, 11. janvārī, kad teritorijas lielākajā rietumu puses vējš brāzmās sasniegs 17-23 m/s, bet Kurzemē pat 25-29 m/s, pirmdien vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, un piekrastes rajonos arī tad gaidāmas vēja brāzmas 25-26 m/s.

 

Reklāma
Reklāma

Svētdien iespējamas arī vēja brāzmas, kas varētu sasniegt 33 m/s – tātad no jauna Latvijā būtu jāizsludina sarkanā līmeņa brīdinājums, tomēr šobrīd vēl šīm prognozēm ir ļoti liels savlaicīgums.

 

Salu atkal nomainīs atkusnis – teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1...+6 grādiem. Pēc vētras gan sals vismaz uz dažām dienām atgriezīsies.