Zasulaukā izvarota 13 gadus veca meitene. Vai uzdarbojies Imantas pedofils?

14. oktobra pēcpusdienā Rīgā, Zasulaukā, seksuāli izmantota 13 gadus veca meitene. Policija uzskata, kas pie vainas varētu būt Imantas pedofils. 

Foto no Valsts policijas arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Valsts policijas arhīva.

Drīzumā policija izstrādās jaunu fotorobotu, jo šoreiz noziedznieku esot redzējis kāds vīrietis. Jaunais fotorobots tuvākajā laikā tiks izplatīts plašsaziņas līdzekļiem. 

Jau iepriekš ziņojām, ka jaunais vīrietis tiek meklēts par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, un kopumā uz viņš seksuāli izmantojis četras meitenes - visi upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes. Iepriekšējais noziegums bija izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības. 

Visus trīs noziegumus vieno tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku. 

Vīrietis runā krievu valodā, bet policija uzskata, ka noziedznieka dzimtā valoda ir cita. Policija neizslēdz iespēju, ka vīrietis pats savulaik bijis dzimumnoziedznieku upuris, jo nereti par šādiem noziedzniekiem kļūst seksuāli izmantotie. 

Policija iepriekš izteica pieņēmumu, ka noziedznieks mēģinājis mainīt izskatu vai pametis Rīgu. Vēlāk policija neizslēdza arī iespēju, ka Imantas pedofils jau varētu būt nonācis ieslodzījumā, taču tas vēl bija jāpierāda. 

 

Reklāma
Reklāma

Policija aicina bērnu vecākus un skolas vēlreiz pārrunāt ar bērniem drošu rīcību uz ielas, sastopoties ar aizdomīgām situācijām.


Ja bērnam liekas, ka viņu kāds novēro vai viņam seko, noteikti jādodas uz kādu vietu, kur uzturas daudz cilvēku, piemēram, autobusa pieturu vai veikalu, kā arī jāpaziņo par notiekošo kādam pieaugušajam, kuram nekavējoties jāziņo policijai.


Savukārt pieaugušajiem, pamanot aizdomīgas personas, kas uzturas bērnu pulcēšanās vietu, piemēram, bērnudārzu vai skolu tuvumā, nekavējoties jāziņo policijai.