Latvijā populārais hokejists Miķelis Rēdlihs uzsācis „Miķeļa alus” ražošanu
Izcilais hokejists Miķelis Rēdlihs, kas pēdējās divas hokeja sezonas ir aizvadījis Jaroslavļas komandā „Lokomativ”, uzsācis alus ražošanu, kā pirmo laba alus baudītājiem piedāvājot „Miķeļa alu”.
Šovasar hokejists Miķelis Rēdlihs nodibinājis savu uzņēmumu – SIA „Miķeļa alus darītava”, produkta ražošanas līnijā investējot 300 000 eiro. Šobrīd uzņēmums tirdzniecībā laidis vienu alus šķirni – „Miķeļa alu”. Tas ir dabīgs alus, ko gatavo, izmantojot klasisko vārīšanas metodi – ar vaļēju raudzēšanu un trīs nedēļu izturēšanu. Šo garšas ziņā piesātināto, veldzējošo un putojošo miestiņu vienu dienu vāra, septiņas raudzē un trīs nedēļas nostādina. „Miķeļa alus” gatavošanā neizmanto filtrēšanu un pasterizēšanu.
„Miķeļa alus” recepti izstrādājis pieredzes bagātais aldaris Jānis Valdmanis. „„Miķeļa alus” ir dzīvais alus, un tā ražošanā izmanto Latvijas iesalu. Laba un bagāta alus ražošanā tas ir būtiskākais – lai tas būtu vārīts no dabiskiem produktiem, bez liekām piedevām. Nu gluži kā teikts latviešu tautasdziesmās – miestiņam vajadzīgs tikai ūdens, apiņi, iesals, raugs, meistarība un mīlestība pret darbu. Tāds arī ir „Miķeļa alus”. Un dzīvā alus burvība ir tā, ka katru reizi tas ir nedaudz mainīgs savas garšas niansēs,” teic aldaris Jānis Valdmanis.
Hokejists Miķelis Rēdlihs slavē sava alus garšas īpašības, vienlaikus atzīstot, ka vēl pirms gada pat nebūtu iedomājies, ka varētu iesaistīties šāda veida uzņēmējdarbībā, taču par iesākto un jau paveikto ir gandarīts.
„Izrādās, latviešu tautasdziesmās Miķelis ir saukts arī par alus devēju,” stāsta Miķelis Rēdlihs. Viņš piebilst, ka Miķelis daudzināts arī kā labs un bagāts vīrs un tieši tāds esot arī „Miķeļa alus” – bagāts un labs.
„Miķeļa alus darītava” atrodas Ozolnieku novadā, Ozolniekos, kas ir arī Miķeļa Rēdliha dzīvesvieta.
Šobrīd „Miķeļa alus” ir baudāms dažādos bāros un kafejnīcās Latvijā.