Pirmo reizi Latvijā norisināsies prestižais modes konkurss Modes Injekcija

Novembrī, Rīgā, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, notiks modes talantu konkursa "Modes Injekcija" fināls. Tā būs prestižākā Lietuvas modes festivāla "Mados Infekcija" dalībnieku starptautiskās atlases kārta Latvijā. Konkursa pirmajai atlases kārtai pretendenti aicināti pieteikties līdz pat 10.septembrim.

Konkursa Modes Injekcija mērķis Latvijā ir attīstīt modes industriju kvalitatīvi. Konkursam aicināti pieteikties talantīgākie modes dizaina studenti, absolventi, jauno zīmolu īpašnieki, kas rada augstvērtīgu dizainu un pretendē uz valkājamu (wearable) tērpu statusu. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Konkursa Modes Injekcija mērķis Latvijā ir attīstīt modes industriju kvalitatīvi. Konkursam aicināti pieteikties talantīgākie modes dizaina studenti, absolventi, jauno zīmolu īpašnieki, kas rada augstvērtīgu dizainu un pretendē uz valkājamu (wearable) tērpu statusu. Publicitātes foto.

 

Konkursā nemeklē glamūru...

"Ik gadu par iespēju piedalīties Lietuvas ietekmīgākajā modes pasākumā "Mados Infekcija" cīnās atzītākie un talantīgākie profesionāļi no visas Eiropas. Atvest šo pasākumu uz Latviju bija mūsu pienākums,” par pasākumu "Modes Injekcija" stāsta tā idejas autors, modes mākslinieks un dizainers Bruno Birmanis. „Lietuvas kolēģi ilgi lēma, vai rīkot atlases kārtu Latvijā. Esam gandarīti, ka "Mados Infekcija" pārstāvji novērtējuši mūsu absolūtās kvalitātes mērauklu un iepriekšējās iestrādes apjomīgu modes projektu realizācijā un nolēmuši realizēt atlases konkursu arī šeit.” 

 

„Mados Infekcija meklē profesionālus talantus, nevis komerciāli „glamūrīgus” zīmolus. Mūs interesē kvalitatīvs dizains. Konkurss Modes Injekcija būs pirmais filtrs, lai nokļūtu Viļņas lielajā modes festivālā. Tāpat kā Lietuvā, arī Latvijā konkurss varētu kļūt par kultūras fenomenu, ar ko lepojas un atpazīst teju visi iedzīvotāji,” stāsta Mados Infekcija vadītāja Sandra Straukaite. 

 

Konkursa Modes Injekcija mērķis Latvijā ir attīstīt modes industriju kvalitatīvi. Konkursam aicināti pieteikties talantīgākie modes dizaina studenti, absolventi, jauno zīmolu īpašnieki, kas rada augstvērtīgu dizainu un pretendē uz valkājamu (wearable) tērpu statusu. Modes Injekcija norisināsies divās kārtās, no kurām pirmajā visi pretendenti startēs anonīmi. Otrās kārtas trīs labākos, kas tiks noskaidroti 19. un 20. novembrī Rīgā, Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā, žūrija nominēs dalībai nākamā gada Mados Infekcija festivālā Viļņā.

 

„Lielākā intriga sagaidāma konkursa noslēgumā, kad uzzināsim finālistus vārdus. Pirmā atlases kārta būs anonīma, kas nozīmē, ka žūrija vērtēs tērpu kvalitāti un dizainu, neņemot vērā zīmola stāstu vai dizainera vārdu. Konkursā var piedalīties gan profesionāļi, gan jaunie talanti – visiem ir vienlīdzīgas iespējas tikt finālā,” par vērtēšanas procedūru stāsta B. Birmanis. 

Reklāma
Reklāma

 

Dalību konkursa Modes Injekcija žūrijā pieteicis pasaulē atzītais zīmola Mareunrol’s līdzautors, dizainers Rolands Pēterkops. Žūrijā piedalīsies vēl citi starptautiski atzīti profesionāļi, ko pasākuma organizatori, saglabājot intrigu, pagaidām tur noslēpumā. 

 

Ar detalizētiem konkursa Modes Injekcija noteikumiem, nolikumu un pieteikšanās kārtību iespējams iepazīties vietnē www.modesinjekcija.lv no 12. jūlija. Pieteikšanās konkursam noslēgsies 10. septembrī, savukārt pusfinālistu vārdi būs zināmi 15. septembrī. Galvenie vērtēšanas kritēriji ir augstvērtīgs un ilgspējīgs dizains, radošā uzdrīkstēšanās apģērbā un kolekcijas koptēla kvalitāte. Konkursā var piedalīties ikvienas modes mācību iestādes studenti, praktizējoši dizaineri, eksistējoši un/ vai jaunradīti zīmoli.

 

Atbalstītāju vidū ir augstāko kvalitātes standartu noteicēji. Latvijas pasākumā piedalīsies salons Poetica ar kosmētiku Make Up Forever, nodrošinot profesionālu un kvalitatīvu modeļu vizuālo tēlu. Tāpat arī modes industrijas pētījumu un biznesa platforma FRÖN (thisisfron.com) izteikusi gatavību sadarboties, veidojot principiāli jaunas dizaina atbalsta formas un sniedzot konkursa dalībniekiem iespēju startēt jaunos mērķa tirgos gan Skandināvijā, gan citur pasaulē.

 

Par Mados Infekcija

Mados Infekcija ir nozīmīgākais Baltijas modes notikums ar 15 gadu vēsturi. Tā laikā notiek atlases konkurss Mados Injekcija ar mērķi jauniem vārdiem, dizaineru grupām un zīmoliem pretendēt uz iespēju rādīt savu sniegumu līdzās atdzītiem vārdiem. Pēdējo septiņu gadu laikā saņemti vairāk nekā 300 dalībnieku pieteikumi. Konkursā atklāti vairāki dizaineri, kas tagad labi zināmi gan Lietuvā, gan visā Eiropā.