Pēc strīda ar māti 14 gadus veca meitene kļūst par upuri izvirtulim

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par netiklu darbību izdarīšanu ar divām nepilngadīgām personām. Viņu vidū ir 14 gadus veca meitene, kuru vīrietis piespiedis stāties dzimumattiecībās pēc tam, kad pusaudze bija sastrīdējusies ar māti un aizgājusi no mājām.
Šis stāsts ir savā veidā pamācošs, lai liktu jaunām meitenēm aizdomāties par savu rīcību.

FOTO: Marika Eglīte

Šis stāsts ir savā veidā pamācošs, lai liktu jaunām meitenēm aizdomāties par savu rīcību.

 

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, viena cietusī apsūdzētajam teica, ka viņai nav kur palikt pa nakti, jo dzīvo ārpus pilsētas. Apsūdzētais atļāva cietušajai palikt pa nakti savā dzīvoklī un pierunāja viņu stāties dzimumattiecībās, paskaidrojot, ka tas būs kā samaksa par piedāvātajām naktsmājām. Turpinot savas noziedzīgās darbības, apsūdzētais vīrietis ne mazāk kā desmit reizes stājās dzimumsakaros ar cietušo, zinādams, ka viņa ir nepilngadīga.

 

Turklāt apsūdzētais, nodarbojoties ar privātā taksometra pakalpojumu sniegšanu, uz ielas ievēroja otru cietušo personu un piedāvāja viņai iekāpt automašīnā. Sarunas laikā cietusī arī teica, ka viņai ir 14 gadi un ka nav kur palikt pa nakti, jo ir sastrīdējusies ar savu māti. Apsūdzētais vīrietis atļāva cietušajai palikt pa nakti savā dzīvoklī un piedāvāja viņai stāties dzimumsakaros, uz ko cietusī nepiekrita. Zinādams, ka viņa ir nepilngadīga, apsūdzētais apsolīja par to samaksāt 30 LVL (42.69 EUR).

 

Apsūdzētais abas cietušās izmantoja arī pornogrāfiska rakstura fotoattēlu izgatavošanā, vienu cietušo iesaistīja prostitūcijā. Apsūdzētais aizturēja arī vienas cietušās mazgadīgo dēlu kā ķīlnieku, nolūkā cietušo piespiest stāties ar viņu dzimumattiecībās, izvirzot to par noteikumu ķīlnieka atbrīvošanai, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja prokuratūrā.

 

Vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 161.panta, 162.panta pirmās daļas, 164.panta otrās un trešās daļas, 15.panta ceturtās daļas, 166.panta trešās daļas, 154.panta trešās daļas, 274.panta pirmās daļas un 180.panta pirmās daļas.

Reklāma
Reklāma

 

Vīrietis savu vainu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst.

 

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.