268 personas apkrāptas saistībā ar ceļojumu iegādi kolektīvās iepirkšanās portālos

Valsts policija (VP) nodevusi prokuratūrai krimināllietu par firmas SIA “Izdevīgi pirkumi” vārdā īstenoto krāpšanu, kolektīvās iepirkšanās portālos orangelife.lv un kupon.lv piedāvājot tūrisma braucienus uz dažādām valstīm. Cilvēki veikuši samaksu par ceļojumiem, taču vēlāk solītais brauciens nav nodrošināts un samaksātā nauda arī nav atmaksāta. Par cietušajām kopumā atzītas 268 personas.
Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka kopumā 268 cietušajām personām nodarīts materiālais zaudējums vairāk nekā 59 000 eiro apmērā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka kopumā 268 cietušajām personām nodarīts materiālais zaudējums vairāk nekā 59 000 eiro apmērā.

 

2012.gada vasarā un rudenī VP tika saņemti cietušo iesniegumi par iespējamo krāpšanu. Iesniegumos sniegtā informācija liecināja, ka SIA “Izdevīgi pirkumi” interneta vietnēs orangelife.lv un kupon.lv piedāvāja iegādāties tūrisma braucienus uz Eiropas Savienības un NVS valstīm. Saņemot ceļojuma apmaksu, braucienu izpilde netika nodrošināta, un samaksātā nauda personām vēlāk netika atmaksāta. 

 

Saistībā ar notikušo policija uzsāka 67 kriminālprocesus, kas vēlāk apvienoti vienā krimināllietā. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka kopumā 268 cietušajām personām nodarīts materiālais zaudējums vairāk nekā 59 000 eiro apmērā. Par aizdomās turamo atzīts 1980. gadā dzimis vīrietis, portālu mammamuntetiem.lv pastāstīja VP preses pārstāvis Dairis Anučins.

Reklāma
Reklāma

 

Pret vīrieti tika sākts kriminālprocess par krāpšanu lielā apmērā. Krimināllieta nodota Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai. Par noziegumu 1980.gadā dzimušajam vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.