Iedzīvotāju patruļas Imantā meklē pedofilu; citi cilvēki pieprasa naudu par ziņošanu

Jau otro mēnesi policijai neizdodas aizturēt vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par netiklu darbību veikšanu ar četrām mazām meitenītēm Imantas mikrorajonā. Arī iedzīvotāji spontāni izveidojuši patruļas un palīdz policijai pedofila meklēšanā. Turpretim ir arī tādi cilvēki, kuri policijai apmaiņā pret informāciju pieprasījuši naudu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs šodien preses brīfingā pateicās katram Latvijas iedzīvotājam, kurš palīdz un turpinās palīdzēt pedofila meklēšanā. Diemžēl, pagaidām policijai nav izdevies aizturēt šo varmāku.

Policijas ekspertiem ir izdevies iegūt pedofila DNS analīzes, kas kalpos kā būtisks pierādījums. Meklēšanas pasākumu laikā kopumā ir pārbaudīti 119 cilvēki, kas bijuši ļoti līdzīgi izveidotajam fotorobotam. No visiem šiem cilvēkiem arī paņemti jau aptuveni 80 DNS paraugi, taču neviens neatbilda īstajam, kas tiek meklēts. Pedofila DNS arī neesot atrodams policijas datu bāzē, kas liecina, ka līdz šim viņš nav bijis sodīts par kādu kriminālpārkāpumu. Šo divu mēnšu laikā policijai izdevies aizturēt 3 personas, kas veikušas citus noziegumus. 

A.Sozinovs arī vēlējās uzsvērt, ka ir cilvēki, kuri policijai zvanījuši un prasījuši naudu, lai sniegtu kādas ziņas. Ir cilvēki, kas cenšas nopelnīt, un, diemžēl, arī šādi zvani policijai ir jāpārbauda, kas arī prasa laiku.

Iedzīvotāji aicināti nepieļaut kļūdu un nezvanīt uz policijas anonīmo tālruni, kur ieraksti tiek pārbaudīti vien reizi dienā vai pat reizi divās dienās. Šajā gadījumā jāzvana uz 112 vai 110.

Reklāma
Reklāma

Policija pedofila meklēšanas laikā ir pabijusi un sniegusi skaidrojošu infomāciju skolās, slimnīcās, bērnudārzos. 

Tāpat policija pieļauj, ka šajā laikā pedofils varētu būt mainījis vizuālo izskatu vai izbraucis no pilsētas, tomēr policija ir apņēmības pilna un pārliecināta, ka agri vai vēlu varmāka tiks aizturēts.

A.Sozinovs lūdz un atgādina - ja bērni vai vecāki redz, ka kāds viņu atvasēm seko vai novēro, nekavējoties par to ziņot policijai. Pašiem ar aizturēšanu gan nevajadzētu nodarboties, bet pasekot iespējamam pedofilam pieaugušais gan var un par katru soli informēt policiju.