Par pirkumiem norēķinās ar Krievijā izgatavotām eiro suvenīra banknotēm

Policijā reģistrēti divi gadījumi, kad Rīgā par pirkumiem krāpnieki norēķinājušies ar Krievijā izgatavotām eiro suvenīra banknotēm. Viens pirkums izdevies, bet otrā gadījumā pārdevējs izsaucis policiju un krāpnieks aizturēts. 

Ja šaubies par kādu no savā maciņā atrodamo eiro banknoti, apmeklē Valsts policijas mājas lapu, sadaļu Drošs eiro un papēti, kādas ir īstas eiro banknotes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja šaubies par kādu no savā maciņā atrodamo eiro banknoti, apmeklē Valsts policijas mājas lapu, sadaļu "Drošs eiro" un papēti, kādas ir īstas eiro banknotes.

 

Kā portālu mammamuntetiem.lv informēja Valsts policijas preses pārstāve Zane Arāja, vakar, 19.janvārī, Rīgā, Āgenskalna tirgū, kāds vīrietis un sieviete samaksāja par preci ar Krievijā izgatavotu 100 eiro suvenīra banknoti, uz kuras norādīts, ka tā nav maksāšanas līdzeklis. Pārdevēja banknoti pieņēma un izdeva krāpniekiem atlikumu.

 

Līdzīgs gadījums konstatēts kādā tirdzniecības vietā Rīgā, kur vīrietis par pirkumu mēģināja norēķināties ar 100 eiro suvenīra banknoti, bet pārdevējs suvenīra banknoti atpazina un izsauca policiju. Aizturētais vīrietis nogādāts policijas iecirknī.  Par abiem gadījumiem ir sākti kriminālprocesi.

 

Kā norāda Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2.nodaļas galvenais inspektors Raitis Kalnačs, šādi gadījumi ir sastopami visā Eiropā. Krāpšanās izmantotās suvenīru banknotes parasti ir izgatavotas Krievijā un brīdinājuma teksti uz tām ir krievu valodā.

Reklāma
Reklāma

 

Tāpat Valsts policijā vērsušies divi iedzīvotāji, kuru apkrāpšanai izmantoti sludinājumu portāli. Krāpnieki sazinājās ar cilvēkiem, kuri caur portāliem pārdeva sev piederošas mantas un izteica vēlmi tās iegādāties. Ierodoties norunātajā vietā, krāpnieki par pirkumu norēķinājās ar aploksnēs ievietotām banknotēm. Atverot aploksnes, cietušie konstatēja, ka tajās  ievietotas kopētas eiro banknotes. 

 

Lai izvairītos no līdzīgām situācijām, policija aicina iedzīvotājus un īpaši darbiniekus, kuri ikdienā sastopas ar lielām naudas summām, rūpīgi apskatīt katru saņemto eiro banknoti, kā arī iepazīstieties ar eiro pretviltošanas pazīmēm. Ar drošības padomiem drošai pārejai uz eiro, kā arī eiro pretviltošanas pazīmēm ir iespējams iepazīties Valsts policijas mājas lapā sadaļā "Drošs eiro".