Lūdz saukt pie kriminālatbildības neiroķirurgu par pateicību pieprasīšanu no pacienta

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai pērn aprīlī sāktā kriminālprocesa materiālus ar lūgumu saukt pie kriminālatbildības ārstniecības personu jeb neiroķirurgu par iespējamu krāpšanu nelielā apmērā un prettiesisku labuma pieprasīšanu un pieņemšanu no pacienta.

FOTO: Agnis Šmits

 

Kriminālprocesa materiāli liecina, ka kādas Rīgas pilsētas slimnīcas neiroķirurgs mantkārīga nolūka vadīts vairākkārt izdarīja nepatiesus ierakstus ambulatorā pacienta talonos par it kā veiktajām medicīniskajām manipulācijām, kas apmaksātas no valsts budžeta līdzekļiem, tādējādi izkrāpjot no Nacionālā veselības dienesta veselības aprūpei paredzēto finansējumu vairāk nekā 100 latu apmērā. Ārsts arī prettiesiski pieprasījis un pieņēmis no pacienta labumu par veiktajām procedūrām un sniegtajām konsultācijām, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja KNAB.

 

KNAB izmeklētājs rosina sākt kriminālvajāšanu pret slimnīcas ārstniecības personu par krāpšanu nelielā apmērā un prettiesisku labuma pieprasīšanu un pieņemšanu.

 

Reklāma
Reklāma

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Ja tiesa ārstu atzīs par vainīgu viņam inkriminētajās apsūdzībās, viņš var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem, vai arī ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.