Brīvdienās sola puteni; vētra būs mazāk postoša nekā iepriekšējā

Pēc dažām dienām Latvijā atkal gaidāma vētra, taču saskaņā ar jaunķajām prognozēm, tās būs mazāk postoša nekā iepriekšējā, kas plosījās 1.decembrī. Brīvdienās daudzviet latvijā arī putinās, tādēļ atsevišķos rajonos sniega segas biezums var sasniegt pat 10-15 centimetru.

FOTO: Marika Eglīte

 

 

Kā norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra sinoptiķi, gaidāmās vētras intensitāti Latvijā šobrīd prognozē mazāku, salīdzinot ar prognozēm, ko izplatīja iepriekš. Tas ir saistāms ar ciklona trajektoriju, kura, pēc šī brīža aprēķiniem, šķērsos Latvijas teritoriju, līdz ar to stiprais vējš tiek prognozēts dienvidos no Latvijas - Polijā, Kaļiņingradā un Lietuvā.

 

Ceturtdien dienā, kā arī naktī uz piektdienu dienvidu, dienvidrietumu vējš piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 20-24 m/s, piektdien vakarā tas iegriezīsies no ziemeļrietumiem un naktī uz sestdienu, kā arī svētdien piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 20-25 m/s.

 

Reklāma
Reklāma

Tomēr šis ciklons Latvijā atnesīs ievērojamus nokrišņu krājumus- pamatā sniegu, bet piekrastes rajonos arī slapju sniegu. Jau piektdien Latvijas lielākajā daļā izveidosies sniega sega, atsevišķos rajonos stipra snigšana gaidāma arī sestdien, daudzviet arī putinās. Līdz ar to brīvdienās atsevišķos rajonos sniega segas biezums sasniegs 10-15 cm. Izveidojusies sniega sega saglabāsies vēl nākamās nedēļas pirmajā pusē.

 

Uzmanību autovadītājiem - braukšanas apstākļus uz ceļa apgrūtinās gan sniegs, gan arī gaidāms apledojums, jo gaisa temperatūra piektdien un sestdien svārstīsies ap 0 grādiem, stabils sals gaidāms vien svētdien.