Šodien aizdedzam sveci traģēdijā bojāgājušo glābēju piemiņai

Šodien, 27.novembrī, notiks atvadu ceremonija no traģēdijā bojāgājušajiem Valsts ugunsdzēsības un glabšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsējiem glābējiem – aizdegsim svecīti šo varonīgu vīru piemiņai.
Aizdegsim svecīti par godu varonīgajiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsējiem glābējiem.

FOTO: Agnis Šmits

Aizdegsim svecīti par godu varonīgajiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsējiem glābējiem.

 

 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienests izsaka visdziļāko līdzjūtību visu 21.novembra traģēdijā Zolitūdē bojāgājušo ģimenēm, un Latvijas iedzīvotājus šodien aicina aizdegt svecīti par godu ugunsdzēsējiem glābējiem, kas gāja bojā, notikuma vietā palīdzot citiem cietušajiem.

 

Kā stāsta traģēdijas vietā esošie NMP dienesta brigāžu mediķi – otrais nogruvums, ko viņi redzēja savām acīm, arī daudz pieredzējušajiem mediķiem bija milzīgs šoks. Vēl mirkli atpakaļ mediķi kopā plecu pie pleca darbojās ar šiem glābējiem, lai palīdzētu smagi cietušajiem, bet jau pēc brīža, pēc otrā nogruvuma mediķiem bija jācīnās par pašu glābēju dzīvībām.

Vēl mirkli atpakaļ mediķi kopā plecu pie pleca darbojās ar šiem glābējiem, lai palīdzētu smagi cietušajiem, bet jau pēc brīža, pēc otrā nogruvuma mediķiem bija jācīnās par pašu glābēju dzīvībām.

 

Reklāma
Reklāma

Patiesā cieņā noliecam galvu varonīgo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēju glābēju priekšā, kuri riskējot ar savām dzīvībām, gāja bojā un tika ievainoti, glābjot zem lielveikala drupām cietušos.

 

NMP aicina - pieminēsim viņus savās domās un saglabāsim atmiņās, lai tās mūs vieno, stiprina un stāsta arī mūsu bērniem par cilvēka drosmi, varonību un pašaizliedzību!

Mūžīgā piemiņā!