Divgadnieks, kurš smēķēja 40 cigaretes dienā, tagad atkarīgs no ēšanas

Pirms trīs gadiem pasaules popularitāti iemantoja divgadīgs puisēns no Indonēzijas, kurš bija atkarīgs no smēķēšanas. Kaitīgo ieradumu viņam ir izdevies atmest, taču vietā nācis jauns – pārmērīga ēšana.

Kad zēnu sāka atradināt no smēķēšanas, viņš piedzīvoja neizmērojamas dusmu lēkmes – talkā pat saukts mediķis. Ekrānšāviņa foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad zēnu sāka atradināt no smēķēšanas, viņš piedzīvoja neizmērojamas dusmu lēkmes – talkā pat saukts mediķis. Ekrānšāviņa foto.

 

Aldi Rizals kļuva par vietējo un arī pasaules mēroga medija un Youtube.com zvaigzni, kad viņu atklāja nabadzīgā Indonēzijas ciematiņā Sumatrā, vizinoties uz sava trīsriteņa un smēķējot... Dienas laikā viņš izsmēķējis pat 40 cigaretes!

 

Lai palīdzētu mazajam zēnam, problēmas risināšanā tika iesaistīta pat Indonēzijas valdība – esot organizēta izglītojoša kampaņa pret bērnu smēķēšanu, kā arī speciāli organizēta ārstēšana un rehabilitācijas kurss mazajam Aldi. Psihiatrs Aldi māti, - 28 gadus veco Diānu - mudināja puisēnu nodarbināt ar rotaļām un skaidroja smēķēšanas postošo ietekmi uz bērna veselību.


Statistika liecinot, ka viena trešdaļa Indonēzijas bērnu pamēģina smēķēšanu jau līdz desmit  gadu vecumam.

 

Zēnu regulāri uzrauga dr. Kak Seto. Aldi māte ar nožēlu stāsta, ka joprojām atrodas cilvēki, kas puisēnam piedāvā uzsmēķēt. Taču viņš šādās situācijās atbildot: “Es mīlu Kak Seto. Viņš būs bēdīgs, ja es atsākšu smēķēt un kļūšu slims.” 

Bērns smēķē

Šobrīd mazais indonēziešu puisēns Aldi Rizals ir piecus gadus vecs rezgalis, kurš vairs nesmēķē. Tomēr vietā nākusi jauna atkarība – ēdiens. Piecgdanieks šobrīd sverot tieši divreiz vairāk, nekā viņa vecumā būtu jāsver, tāpēc mediķi norāda par nopietnu nepieciešamību Aldi ieturēt diētu. Aldi māte stāsta, ka tagad dēls ēdienu pieprasa tieši tikpat nikni, kā tas savulaik ir bijis ar cigaretēm. “Ja Aldi nedabū to, ko vēlas, viņš sit pret zemi galvu,” stāsta Diāna. 

Aldi Rizals

Reklāma
Reklāma

Ikdienā Aldi palīdz saviem vecākiem Diānai un Muhamedam viņu veikaliņā, un tieši Aldi dzīvesprieks un savdabīgais raksturs, kā arī šobrīd – atpazīstamība – piesaista daudzus apmeklētājus. 

 

Ārsti lēš, ka milzu apetīte radusies dēļ agrīnās smēķēšanas – zēna veselība ir neatgriezeniski sabojāta. Statistika liecinot, ka viena trešdaļa Indonēzijas bērnu pamēģina smēķēšanu jau līdz desmit  gadu vecumam.

 

 

Video, kad Aldi vēl bija smēķētājs...

 

Avots: Dailymail.co.uk