Sinoptiķi: Pieaug sniega varbūtība

Nākamajā nedēļā ievērojami pieaugs sniega varbūtība, lai arī kopumā darba nedēļas gaitā nokrišņu nebūs daudz, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra sinoptiķi.

Nekāda brīnuma jau nebūtu, ja tuvākajā laikā uzsnigtu sniedziņš...novembris jau

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Nekāda brīnuma jau nebūtu, ja tuvākajā laikā uzsnigtu sniedziņš...novembris jau

 

Lai arī ļoti būtiskas laika apstākļu izmaiņas gaidāmajās brīvdienās un nākamajā darba nedēļā vēl nav gaidāmas, jo jau tuvākajā naktī virs Ziemeļjūras atkal izveidosies aktīvs ciklons, kas sestdien dienā visā Latvijā atnesīs lietainu laiku, bet svētdien jūras piekrastē arī vētras spēka vēja brāzmas, darba nedēļas gaitā tomēr pakāpeniski kļūs vēsāk - naktīs gaisa temperatūra pazemināsies zem 0 grādu atzīmes, ievērojami pieaugs sniega varbūtība, lai arī kopumā darba nedēļas gaitā nokrišņu nebūs daudz.

 

Nakts uz sestdienu aizritēs bez nokrišņiem, vietām veidosies migla, bet sestdien dienā no rietumiem Latviju šķērsos plaša lietus mākoņu zona. Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma 0...+6 grādu robežās, bet dienā tā paaugstināsies līdz +7...+11 grādiem. Svētdien jau līs vien atsevišķos rajonos, tomēr pastiprināsies dienvidrietumu vējš, kas jūras piekrastē brāzmās sasniegs pat vētras spēku 20-24 m/s. Gaisa temperatūra pieturēsies +5...+9 grādu robežās.

Reklāma
Reklāma

 

Lietus mākoņi, kas Latvijai pāri virzīsies nākamās darba nedēļas gaitā, nesīs salīdzinoši mazāk nokrišņu. Tā kā siltās gaisa masas būs atkāpušās vairāk uz dienvidiem, ievērojami pieaug varbūtība, ka ne vien līs, bet atsevišķos rajonos gaidāms arī slapjš sniegs.

 

Tomēr kopējais nokrišņu daudzums šajās dienās nebūs liels. Pierimstot vējam, naktī uz pirmdienu un otrdienu termometra stabiņš vietām noslīdēs līdz 0...-3 grādiem, arī dienas laikā būs vien +3...+8 grādus silts, tomēr jau otrdien dienas gaitā atkal pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, brāzmās piekrastes rajonos sasniedzot 15-18 m/s, un gaiss atkal kļūs par 1-3 grādiem siltāks.