Rīgā koks uzkrīt uz 3 vieglajām automašīnām

Glābšanas dienests turpina cīnīties ar vētras postījumiem. Kopš vakardienas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā jau 173 reizes devies likvidēt vētras radītos postījumus. Nopietnākie glābšanas darbi tika veikti Liepājā, kur tika saņemta informācija, ka Salmu ielā sagruvusi jaunceltne ar sastatnēm un uzkritusi mikroautobusam un uz ceļa braucamās daļas. Rīgā, Aglonas ielā, koks uzkrita uz trim vieglajām automašīnām, izsita piecstāvu dzīvojamās mājas augšējā stāva logu stiklus un daļa no koka nokrita uz šīs mājas jumta.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

 

 

Galvenokārt glābšanas darbi bija saistīti ar nolūzušo koku novākšanu no ceļa braucamās daļas un no automašīnām, pārrautiem elektrības vadiem, atrautiem reklāmas stendiem. Kopumā 133 reizes ugunsdzēsēji glābēji novāca kokus no ceļa braucamās daļas, 12 reizes no automašīnām un septiņas reizes no ēkām.

 

Pirmais izsaukums tika saņemts 28.oktobrī plkst.20.37 par to, ka Rīgā, Avota ielā no kādas mājas sienas atplīsis reklāmas stends un tas draudēja nogāzties uz gājēju ceļa.

 

Savukārt plkst. 3.07 saņemta informācija, ka Rīgā, Pūces ielā no kādas ēkas fasādes norauts siltinājums 80 kvadrātmetru platībā.

 

Reklāma
Reklāma

Koki novākti gan no kādas sociālās mājas Liepājā, gan no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ēkas Dundagā.

 

VUGD turpina saņemt izsaukumus un to skaits pieaug.

 

Ja ir nogāzušies koki, pārrauti vadi, notikusi avārija vai cits negadījums, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, zvaniet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruņa numuru 112.