Ziņo par bērnudārzā iekaustītu 1,5 gadus vecu meitenīti

Kādā Rīgas centra privātā bērnudārzā "Zemenīte ABC" iekaustīta 1,5 gadus veca meitenīte, tā uzskata bērna mamma. Bērnudārza vadība situāciju skaidro kā nelaimes gadījumu, tomēr arī policija sākusi lietas apstākļu noskaidrošanu, šovakar vēstīja TV3 raidījums "Bez Tabu".

1,5 gadus veca mamma uzskata, ka vis mazule dārziņā iekaustīta. Bērnudārza vadība to noliedz, lai gan viedokameras pēc šī gadījuma nolemts uzstādīt.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

1,5 gadus veca mamma uzskata, ka vis mazule dārziņā iekaustīta. Bērnudārza vadība to noliedz, lai gan viedokameras pēc šī gadījuma nolemts uzstādīt.

 

Meitenītes māmiņa aizgājusi pēc bērna, kad meitiņu sastapusi noraudājušos. Mazulītei uz vaigiem bijuši sarkani pleķi, kas nākamajā rītā palikuši iezilgani, vaidziņš pat sapampis. Izskatījies, ka uz vaigiem redzami plaukstas nospiedumi. Mamma raidījumam stāstīja, ka audzinātāja, kura todien pildījusi arī aukles pienākumus, turējusi bērnam muti ciet, lai mazulīte ar savu raudāšanu netraucētu pārējiem bērniem gulēt.

Savukārt bērnudārza vadītāja plašus komentārus nevēlējās sniegt. Viņa vien norādīja, ka noticis nelaimes gadījums - bērns sasities pret durvīm. Vadītāja uzskata, ka viss stāstītais ir meitenītes mātes fantāzijas.

Raidījuma "Bez Tabu" veidotāji noskaidrojuši, ka konkrētā auzdinātāja bērnudārzā vairs nestrādā. Esot no darba aizgājusi pēc pašas vēlēšanās, neizturot spriedzi, kas valda ap šo notikumu.

Reklāma
Reklāma

Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta - Riekstiņa, kura ir infomēta par notikušo, raidījumam stāstīja, ka nav gūts apstiprinājums, ka arī citu bērnu vecāki būtu sūdzējušies par kaut ko līdzīgu. Turklāt pēc šī gadījuma bērnudārzā nolemts uzstādīt videonovērošanas kameras.

Mamma nolēmusi cīnīties. Viņa lūgusi meitiņai veikt tiesu medicīnisko ekspertīzi par nodarītajiem miesas bojājumiem, kā arī vērsusies policijā, kas jau esot sākusi apstākļu noskaidrošanu. Bērns tagad esot tāds kā sabijies, satraumēts.