Uzzīmē savas bērnības sapņu šūpoles

Krīzes centrs bērniem "Māras centrs" grūtībās nonākušiem bērniem vēlas sarūpēt prieku, atjaunojot rotaļlaukumu. Šīs idejas vārdā izsludināts zīmēšanas konkurss "Manas sapņu šūpoles". Vienlaikus tiek organizēta ziedojumu vākšana.

Piedalies akcijā - uzzīmē savas sapņu šūpoles, noziedo un palīdzi grūtībās nonākušiem bērniem atgūt dzīvesprieku!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Piedalies akcijā - uzzīmē savas sapņu šūpoles, noziedo un palīdzi grūtībās nonākušiem bērniem atgūt dzīvesprieku!

 

Zīmēšanas konkursā var piedalīties gan bērni, gan pieaugušie. Kā stāsta akcijas organizatore Laura Bulmane, projekta pamatideja ir aicināt piedalīties, pakavēties bērnībā, uzzīmējot savas sapņu šūpoles. Pēc tam zīmējumu nosūti pa epastu (laura.bulmane@samariesi.lv ) un akcijas laikā ziedo tik, cik vari atļauties. Ziedojumi tiks novirzīti  rotaļlaukuma atjaunošanai  krīzes centrā "Māras centrs". Ziedot vari šeit: http://ej.uz/ziedot-mc

 

L.Bulmane aicina izbaudīt bērnības prieku, zīmējot sapņu šūpoles  un vienlaikus aizdomāties par tiem bērniem, kuri nevar baudīt šo prieku. Aicināsim  arī draugus, kolēģus, radus un  paziņas  piedalīties un atbalstīt, mudina akcijas organizatore

 

Projekta mērķis ir sniegt iespēju bērniem un jauniešiem, kuri uz laiku atrodas krīzes centrā, nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, izbaudīt bērnību un priecāties, tā mazinot dusmas, agresiju un depresiju un uzlabojot sociālās prasmes, kļūstot draudzīgākiem.

 

STĀSTS...SITUĀCIJAS APRAKSTS

Reklāma
Reklāma

Katram cilvēkam jābūt iespējai būt bērnam un  baudīt bērna priekus, taču ikkatru no mums šūpoles uzrunā un ik pa laikam parādās  vēlme pieskriet un pašūpoties, redzot  tās  parka rotaļlaukumā, iekāpt  laukos riepā un ielēkt ūdenī, šūpoties Jāņos uz baļķa šūpolēm utt.  Vai tā ir  sajūta sasniegt bezgalību? Vēlme būt brīvam, brīvam no aizspriedumiem, vēlme atbrīvoties no  ierobežojumiem - varu/ nevaru? Izjust īpašas emocijas prieku/mazliet bailes vai saspringumu?  Sasniegt lielus augstumus un  varenību, cik tad tālu varu tikt? Tās visas ir emocijas, kuras bērnam jāizdzīvo un kuras var turpināt atcerēties un censties izdzīvot vēl un vēl .

 

Žēl ka, bērnībā, kad nav aizspriedumu, šūpoles ir saistītās ar  vēlmi izpriecāties un sajust īpašas emocijas, tomēr vēlāk parādās citas emocijas vai aizspriedumi. Pamatā šūpoles pārtop par  ieguldījumu, "design objektu", drošības pasākumu, izrādīšanos, sacensību, un  bērnības emocijas  pazūd, un  šūpoles paliek  kā sapnis. 

 

Aicinām izveidot šūpoles skici ar bērnu emocijām bez aizspriedumiem un ļaujot  iztēlei un bērnības emocijām sev vadīt zīmējuma gaitā, un reizē atceries par tiem bērniem, kuriem nav iespējas baudīt bērnības sajūtas un emocijas ziedojot projektam "Māras centra rotaļlaukuma atjaunošanai". Atcerēsimies  par tiem  bērniem, kuri ir nokļuvuši krīzes centrā un kuriem nav bijusi iespēja baudīt to skaistumu un burvīgumu, kuru nes sev šūpoles pamatideja un šūpoles paliek kā neizpildīts sapnis.

 

Interesantākie zīmējumi un stāsti par sapņu sapņu šūpolēm tiks izvietoti publiskai apskatei  (ES mājas telpās) un tiks apbalvoti un goda raksts piešķirts. Kaut gan balva ir simboliska, jo galvenā doma - zīmējot atgriezties bērnībā un reizē aizdomāties par vardarbībā cietušiem vai no krīzes cietušiem bērniem ziedojot rotaļlaukuma izveidei.