Mazais britu princis ticis pie 7 krustvecākiem

Šodien Lielbritānijā kārtējā lielā diena - mazā prinča Džordža  Aleksandra Luisa kristības. 3 mēnešus vecais puisēns ticis pie 7 krustvecākiem, liecina ārvalstu medijos pieejamā informācija.

Mazais britu princis Džordžs šodien nokristīts. Foto no britu portāla www.dailymail.co.uk.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazais britu princis Džordžs šodien nokristīts. Foto no britu portāla www.dailymail.co.uk.

 

Par prinča krustvecākiem kļuvuši Kembridžas hercoga Viljama un hercogienes Keitas tuvi draugi. Tie ir cilvēki, kurus karaliskais pāris sastapis vēl mācoties skolā un arī universitātē. Par vienu no krustmātēm kļuvusi arī Viljama māsīca Zāra Filipsa.

Iepriekš publiski netika izpausts, kas būs prinča krustvecāki, līdz pat šodienai saglabājot zināmu intrigu.

Ceremonija notika šodien, un Kensingtonas pils krustvecāku vārdus izziņoja pavisam neilgi pirms kristībusākšanās. Krustvecāku pienākumi uzticēti abu prinča vecāku augstskolas draugiem Oliveram Beikeram un Deividam Žardēnam-Patersonam, kā arī Vestminsteras hercoga dēlam Ērlam Grosvenoram, karaliskā pāra bijušajam personīgajam sekretāram Džeimijam Loteram-Pinkertonam, princeses Diānas draudzenei Džūlijai Semjuelai un hercoga Viljama bērnības draugam Viljamam van Kacemam.

Reklāma
Reklāma

Foto - ekrānšāviņš no britu portāla www.dailymail.co.uk. Mazais princis Džordžs ar vecākiem savā kristību dienā.

Tas, ka princim ir tik daudz krustvecāku, nevienam nav nekāds pārsteigums, jo tā tas notiek karaliskajā ģimenēm. Pašam princīša tētim ir seši krustvecāki.

Kristības apmeklēja neliels lūgto viesu skaits, viņu vidū, protams, bija karaliene Elizabete II un viņas vīrs princis Filips, princis Čārlzs ar sievu Kamillu, kā arī princis Harijs.