Māte publicē sava mirstošā dēla foto. Viņš nomira pēc legālo augu maisījuma uzpīpēšanas. FOTO. VIDEO

"Nāvējoša sirdslēkme ir maksa par kaifu, ko mans dēls "ķēra" no legālo augu maisījumu pīpēšanas," pirmdienas vakarā britu medijam "The Daily Mail" paziņoja 20 gadus vecā nelaiķa Džimija Gičārda māte Kārena. Viņa oktobra sākumā zemei atdeva savu bērnu, kurš pēc sirdslēkmes tā arī vairs neatkopās un 2.oktobrī slimnīcā nomira. Džimijs bija iecienījis tā dēvētās legālās narkotikas, kuras Lielbritānijā - tāpat kā Latvijā - jauniešiem viegli pieejamas. Jo nav aizliegtas.

Diennakti pēc tam, kad jaunais vīrietis bija uzsmēķējis legālo narkotiku maisījumu, ārsti mātei pateica, ka viņas dēla smadzenes ir mirušas un nav jēgas zēna dzīvību uzturēt ar slimnīcas tehniku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Diennakti pēc tam, kad jaunais vīrietis bija uzsmēķējis legālo narkotiku maisījumu, ārsti mātei pateica, ka viņas dēla smadzenes ir mirušas un nav jēgas zēna dzīvību uzturēt ar slimnīcas tehniku.

 

Neatgriezeniski smadzeņu bojājumi un sirdslēkme 20 gadus veco vīrieti piemeklēja apmēram stundu pēc tam, kad viņš bija nopircis smēķējamos augus veikaliņā "UK Skunkworks". Džimiju, agonijas pārņemtu, atrada istabā, un blakus viņam mētājās maisiņš ar šī veikala uzrakstiem. Puisi aizveda uz slimnīcu, bet pēc diennakts ārsti mātei pateica, ka viņa smadzenes ir mirušas un nav jēgas dēla dzīvību uzturēt ar slimnīcas tehniku, jo praktiski cilvēks ir miris.

 

Čerdesmit divus gadus vecā triju bērnu māte Kārena tagad uzsākusi tiesvedību pret minēto veikaliņu, kur legāli tirgo augu maisījumus. Ir skaidrs, ka ar tiem var apreibināties, taču pēdējā laikā Lielbritānijā fiksēti vairāki gadījumi, kad šīs narkotikas reāli nogalina. "Es vēlos izkvēpināt to bodi no zemesvirsas, lai nevienai mātei nav jāiet cauri šādām sāpēm," saka Kārena, kura "Facebook" tīklā izvērsusi kampaņu pret augu maisījumiem un pret konkrēto tirgotavu.

 

Jaunā puiša iekšējie orgāni bijuši lieliskā stāvoklī un viņa veselība kopumā bijusi teju nevainojama. Taču, uzpīpējot "kāsīti" ar nopirktajām vielām, Džimija sirds krūtīs burtiski eksplodējusi.

 

Kā stāsta māte, ārsti sacījuši, ka jaunā puiša iekšējie orgāni bijuši lieliskā stāvoklī un viņa veselība kopumā bijusi teju nevainojama. Taču, uzpīpējot "kāsīti" ar nopirktajām vielām, Džimija sirds krūtīs burtiski eksplodējusi. Pēc sirdslēkmes viņš gan samaņu uz brīdi atguvis, taču bojājumi smadzenēs ar dzīvību nebija savienojami. 

Minētais veikaliņš, kurš atrodas Kentas reģiona Kanterburijā, savu darbību izvērsis arī internetā - kompānijas darbinieki apreibināšanās vielas piegādā arī mājās, kas savukārt paplašina klientu loku, no kuriem vairums ir nepilngadīgu pusaudžu. Kārenas dēls gan pats aizgājis uz veikalu pēc "nāves dozas". Viņš nomira īsi pirms pusnakts 2.oktobra vakarā.

Reklāma
Reklāma

 

"Slimnīca, kurā viņš mira, ir tā pati, kurā es viņu sagaidīju ierodamies pasaulē pirms 20 gadiem. Džimijam bija lieli plāni attiecībā uz nākotni, bet tagad nekam no tā vairs nebūs lemts piepildīties. Es uzskatu, ka valstij ir jāpiesaka karš šīm legālajām narkotikām," intervijā britu medijam saka sāpju saēstā māte. Tuvākajās dienās viņa cer sagaidīt toksikologu atzinumu, kurš tieši no augiem maisījumā izraisījis viņas dēla nāvi.

 

Mirušā puiša māte intervijā pie legālo narkotiku bodes:

 

Avots: www.kasjauns.lv

Foto: ekrānuzņēmums no thedailymail.co.uk