Pa uzticības tālruni konsultēs pedagogus un vecākus pirms jaunā mācību gada

No 26.augusta līdz 1.septembrim Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) rīkos akciju - Uzticības tālrunis pedagogiem un vecākiem". Ikviens aicināts neskaidros jautājumus uzticēt pa Bērnu un pusaudžu bezmaksas uzticības tālruni 116111.
Pirms jaunā mācību gada pa uzticības tālruni varēs saņemt konsultācijas jautājumos par psiholoģiskām problēmām attiecībās ar bērniem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirms jaunā mācību gada pa uzticības tālruni varēs saņemt konsultācijas jautājumos par psiholoģiskām problēmām attiecībās ar bērniem.

 

 

Akcijas laikā cilvēkiem būs iespēja saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu aktuālos jautājumos par psiholoģiskām problēmām attiecībās ar bērniem. Pedagogi un vecāki var konsultēties par bērnu disciplinēšanu, konfliktsituāciju risināšanu, attiecībām skolā u.c. Šādas akcijas VBTAI rīko jau vairākus gadus, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Labklājības ministrijā (LM).

 

"Līdzšinējā pieredze rāda, ka, uzsākot jauno mācību gadu, gan pedagogiem, gan bērnu vecākiem ir daudz rūpju. Zvanītāji mēdz konsultēties par fiziskās un emocionālās vardarbības gadījumiem, problēmām saistībā ar bērnu un pusaudžu disciplinēšanu, uzdod jautājumus par izglītības iestādēm un izklāsta problēmsituācijas saistībā ar tām u.tml. Šīs akcijas laikā svarīgi sniegt psiholoģisku atbalstu tieši skolotājiem un vecākiem jaunā mācību gada ieskaņā, tā atvieglojot ar skolas gaitu atsākšanu saistītās problēmas," norāda VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja.

 

Reklāma
Reklāma

Uzticības tālruņa speciālisti atbildēs uz pedagogu un vecāku jautājumiem:

darba dienās no plkst.8 līdz plkst.23;

sestdienās no plkst.8 līdz 22;

svētdienās no plkst.10 līdz 22.

 

LM atgādina, ka Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona. Uzticības tālrunis ikdienā sniedz psiholoģisko palīdzību un atbalstu krīzes situācijās bērniem un pusaudžiem. Tāpat bieži psiholoģiskais atbalsts ir nepieciešams arī bērnu vecākiem un pedagogiem, jo bērni un pieaugušie veido vienu veselumu.