Vai zini, kurā pilsētā dzīvo visvairāk Jāņu un Līgu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārziņā esošajā Iedzīvotāju reģistrā ir iekļautas ziņas par 57 235 Jāņiem un 10 501 Līgām. Visbiežāk šie vārdi ir izplatīti Rīgā: Jāņi - 10 339, Līgas - 1943, bet ārpus galvaspilsētas vārds Jānis ir visvairāk izplatīts Madonā - 1401, savukārt Līgas savu dzīvesvietu visvairāk deklarējušas Liepājā - 330.

Zilupes novadā dzīvi tikai viena Līga un 31 Jānis. Foto iesūtīja Laima Lieckalniņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zilupes novadā dzīvi tikai viena Līga un 31 Jānis. Foto iesūtīja Laima Lieckalniņa.

 

Kā portālu mammamuntetiem.lv informēja PMLP preses pārstāve Undīne Priekule, tāpat personvārds Jānis ir plaši izplatīts arī Liepājas novadā (1355), Ogres novadā (1317) un Jelgavas novadā ( 1272 ).

 

Savukārt personvārds Līga plaši sastopams arī Gulbenes novadā (263), Madonas novadā (245) un Jelgavas novadā (237)

 

No visām Latvijas pilsētām un novadiem vismazāk Jāņu un Līgu apmetušies Zilupes novadā ( Jānis - 31; Līga - 1 )

Tāpat salīdzinoši maz šo personvārdu "valkātāju dzīvo" arī Baltinavas novadā ( Jāņi - 58; Līgas - 10 ).

Reklāma
Reklāma

 

Uz ārzemēm devies salīdzinoši neliels skaits Jāņu un Līgu

Iedzīvotāju reģistrā ir dati par 2218 Jāņiem un 493 Līgām, kas savu pastāvīgo dzīvesvietu norādījuši ārzemēs. Ja raugās uz kopējo Jāņu un Līgu skaitu valstī, šie cipari ir salīdzinoši nelieli.

 

Jaundzimušajiem vārdus Līga un Jānis izvēlas mazāk, nekā agrākos gados

PMLP pagaidām vēl nav konkrētu datu par to, cik bērniņiem pērn dots vārds Jānis un Līga. Patlaban vien pieejama statistiskā informācija par pagājušā gada laika posmu no janvāra līdz jūnijam. Pusgada laikā 2012.gadā par Jāņiem nosaukti 70 jaunpiedzimušie puisēni.  Aprēķinot Jāņu vārda "valkātāju" starpību, var secināt, ka pērn varētu būt dzimuši ap 130 mazo Jānīšu, apliecināja U.Priekule.