Par vardarbību, iespējams, arī seksuālu izmantošanu aiztur 4 un 6 gadus vecu bērnu tēvu

Pagājušās nedēļas nogalē policijas darbinieki Rīgā aizturējuši kādu vīrieti, kurš ne tikai fiziski iespaidojis, bet, iespējams, arī seksuāli izmantojis savus bērnus - 4 gadus vecu zēnu un 6 gadus vecu meiteni, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē (RRP). 

Aizturētais tēvs jau iepriekš tiesāts par vardarbīgiem noziegumiem, bet bērnu mātei jau atņemtas aprūpes tiesības.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aizturētais tēvs jau iepriekš tiesāts par vardarbīgiem noziegumiem, bet bērnu mātei jau atņemtas aprūpes tiesības.

 

Šā gada 24.maijā RRP Zemgales iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Ziepniekkalnā, no kura mediķi uz ārstniecības iestādi bija nogādājuši četrus gadus vecu zēnu un sešus gadus vecu meiteni. Nonākot dzīvoklī, policisti tur sastapa 1985.gadā dzimušo abu bērnu tēvu, kurš tajā brīdī bija manāmā, iespējams, narkotiku reibumā. Aizdomās par bērnu piekaušanu vīrietis tika aizturēts.

 

Turpinot izmeklēšanu, iecirkņa darbinieki noskaidroja, ka abi bērni dzīvojuši ar tēvu, jo mātei aprūpes tiesības atņemtas. Taču šobrīd izmeklētājiem ir radušās aizdomas, ka vīrietis bērnus varētu būt ne tikai fiziski iespaidojis, bet, iespējams, arī izmantojis seksuāli, tādēļ kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīta arī šī informācija.

 

Reklāma
Reklāma

Lai abus bērnus pasargātu no turpmākas vardarbības, policisti lūdza tiesu aizdomās turētajam vīrietim, kurš agrāk ir tiesāts par dažādiem, tostarp vardarbīgiem, noziegumiem, kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, un tiesa svētdien policijas lūgumu apmierināja. 

 

Šobrīd cietušie bērni atrodas ārstniecības iestādē, taču policisti par notikušo ir informējuši Bāriņtiesu, kas vēlāk lems par bērnu turpmāko dzīvesvietu.