Pirmais stādu gadatirgus un sezonas atklāšana Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī

Lai arī stādu audzētāji joko, ka vietām stādus no sasalušajām dobēm nākšoties tirgošanai iegūt ar spridzināšanas metodi, sestdien 20.aprīlī, Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī notiks šā gada pirmais pavasara stādu gadatirgus.

Ābeles gan vēl nezied, bet koku un krūmu stādus gadatirgū gan varēs iegādāties.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ābeles gan vēl nezied, bet koku un krūmu stādus gadatirgū gan varēs iegādāties.

 

 

Stādu gadatirgi NBD Salaspilī notiek jau vairāk nekā 16 gadus, bet tikai dažus gadus ir bijis tā, ka gadatirgus darbiniekus līdzās pirmajiem pavasara ziediem vietām vēl sagaidīs lielāko sniega kupenu paliekas. Pirms vairākiem gadiem gan bija gadījums, kad tieši gadatirgus rītā tirgotājus un apmeklētājus sveica spēcīgs vējš, bet sniega pārslas pārvietojās vairāk sāniski, nekā uz leju.

 

NBD stādu gadatirgi laika gaitā ir kļuvuši par sava veida zaļo retumu kolekcionāru klubu, kura būtību izsaka gadatirgus moto: "Un būs Tavā dārzā tas, kā nav kaimiņam!". Kopš 2009.gada gadatirgi notiek arī vasaras mēnešos.

 

Reklāma
Reklāma

Šogad NBD gadatirgi notiks 20.aprīlī, 18.maijā, 15.jūnijā, 20.jūlijā, 17.augustā, 14.septembrī un 5.oktobrī.

 

Tradicionāli  - NBD aprīļa gadatirgū dominē koku un krūmu stādi, bet maijā - ziemcietes un vasaras puķes. Lai gan šis ir galvenokārt stādu gadatirgus, tajā piedalās arī citu ar dārzkopību saistītu lietu, kā arī amatnieki un Latvijas lauku labumu tirgotāji, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja NBD Salaspilī.