Atkal atklāj viltotu sieru - šoreiz "Holandes" un "Eden"

 

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), veicot pārbaudi SIA "Dekšņi" piederošā vairumtirdzniecības bāzes pārtikas veikalā Tukumā, atklājis, ka tajā notiek Polijas un Lietuvas izcelsmes siera izstrādājumu pārmarķēšana, pēc kuras siera izstrādājumi pārtop par sieriem - "Holandes" (derīguma termiņš - 16.04.2013.) un "Eden" (derīguma termiņš – 01.05.2013.), portāls mammamuntetiem.lv uzzināja PVD.

Atkal atklāj siera viltojumus. Pircējiem jāuzmanās!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atkal atklāj siera viltojumus. Pircējiem jāuzmanās!

 

PVD ir apturējis 160 kilogramu siera izstrādājumu tirdzniecību un uzdevis "Dekšņi" no visiem uzņēmumam piederošajiem veikaliem (Tukumā tam pieder pieci pārtikas veikali, kā arī pa vienam veikalam Tukuma novadā un Rīgā) atsaukt siera izstrādājumus no tirdzniecības un pārmarķēt atbilstoši ražotāja norādītajai informācijai oriģinālajā produkta marķējumā.

 

Šis ir jau otrais gadījums divu nedēļu laikā, kad PVD konstatē siera "viltošanas" gadījumus. Mēneša vidū līdzīgs gadījums konstatēts SIA "Walux" vairumtirdzniecības uzņēmumā, kad PVD apturēja "Holandes" siera un "Gouda" ar derīguma termiņu 07.07.2013. izplatīšanu, jo pārbaudēs atklāja, ka vairumtirgotājs maldinājis tirgotājus un patērētājus siera vietā izplatot siera izstrādājumu, kurā piena tauki aizstāti ar nepiena taukiem. Pēc "Walux" konstatētā, PVD vairumtirdzniecības noliktavā apturēja 10 tonnu siera izstrādājuma izplatīšanu, kā arī uzdeva uzņēmumam atsaukt tos no tirdzniecības un pārmarķēt.

 

Kā liecina PVD rīcībā esošā informācija, "Walux" joprojām nav atsaucis visus izplatītos produktus no tirdzniecības, tādēļ PVD, veicot pārbaudes tirdzniecības vietās pastiprinātu uzmanību pievērš produktiem, kas tiek tirgoti ar nosaukumu "siers Gouda" un "Holandes siers" un kuru derīguma termiņš ir 07.07.2013.

Reklāma
Reklāma

 

PVD arī turpmāk pastiprināti pārbaudīs pārtikas produktu marķējumu un sastāvu, lai nepieļautu patērētāju maldināšanu.

 

PVD atgādina, ka par marķēšanas prasību pārkāpumiem normatīvie akti paredz sodu līdz 500 latiem vai arī, ja pārkāpums pieļauts atkārtoti – līdz pat 3 000 latu.