Kā dzemdēt ar sakārtotu galvu? Bezmaksas nodarbība dūlu nedēļas ietvaros

Latvijā arvien vairāk sāk atpazīt dūlas - sievietes, kas palīdz topošajiem vecākiem pilnvērtīgi sagatavoties bērniņa piedzimšanai, rūpējas par harmoniskām dzemdībām, informē par bērna emocionālo attīstību jau mammas puncī u.c. Tuvojas pasaules dūlu nedēļa un arī Latvijā tā tiks atzīmēta ar bezmaksas informatīviem semināriem, vingrošanām un sarunu vakariem. Viens no tiem ir saruna ar latviešu dūlu no Islandes "Kā dzemdēt ar sakārtotu galvu?".

Foto Laura Bārdiņa, speciāli Gudro Sievu skolai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto Laura Bārdiņa, speciāli Gudro Sievu skolai

Jau otro gadu Latvijā notiek dūlu nedēļa, kurā var gan padziļināti izprast dūlas lomu pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību laikā, gan uzzināt vairāk un diskutēt par harmoniskām, sievietei priekpilnām dzemdībām, par rebozo lakata izmantošanu, izbaudīt meditatīvo zīmēšanu un grūtnieču vingrošanu, kā arī jauno māmiņu vingrošanu kopā ar zīdainīšiem, uzzināt vairāk par bērna emocionālo attīstību mammas puncī. 

Pasaulē dūlu nedēļa notiek no 21. līdz 28. martam. Latvijā pasākumi notiks laikposmā no 18. līdz 28. martam un notiks pret ziedojumiem, pieejami ikvienam. Vairāk informācijas par dūlu nedēļu lasi šeit!

Dūlu nedēļas ietvaros arī mammamuntetiem.lv Gudro Sievu skolas telpās notiks viena no dūlu nedēļas aktivitātēm - saruna "Kā dzemdēt ar sakārtotu galvu" ar latviešu dūlu no Islandes Andžela Zumente.

 

Iekļautās tēmas:

  • Kā vislabāk sagatavoties Lielajai dienai - dzemdībām? 
  • Kā mammai izprast sevi dzemdību laikā?
  • Kā rīkoties mīļotajam vīrietim?
  • Kādās situācijās tētim labāk palikt mājās, kādās - būt tuvumā?
  • Ko es kā dūla daru dzemdību laikā.
  • Pūriņa sagatavošana.

Vada: latviešu dūla no Islanas - Andžela Zumente. Viņa arī pastāstīs par savu pieredzi dzemdību sagatavošanā un dzemdību atbalstā Berlīnē, Londonā, Reikjavikā un Rīgā. Kā kļuvusi par dūlu.

 

Reklāma
Reklāma

Nodarbība notiek: 25.martā plkst. 17:30 (grupa jau ir pilna!)

Papildus grupa ir 26.martā plkst. 15:00 

Vieta: Pārdaugavā, Baložu ielā 18, 2. stāvā

Vairāk informācijas un pieteikšanās: Linda Rozenbaha, rozenbaha@inbox.lv, tel. 29428893, www.dulas.lv

 

Vietu skaits ierobežots!