Turpmāk oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis" iznāk tikai elektroniski

Nupat klajā nācis pirmais Latvijas oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" numurs, kura saturu - oficiālo publikāciju - var lietot tikai elektroniskā formātā. Pusgadu ilgais pārejas posms, kad tika izdots arī laikraksts, ir noslēdzies.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Oficiālās ziņas tikai eletroniski

Pērnā gada 28.decembrī iznāca pēdējais oficiālā laikraksta "Latvijas Vēstnesis" numurs, noslēdzot gandrīz 20 gadus ilgo oficiālās publikācijas drukātā formāta posmu. No 2013.gada Latvijas oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis" tiek izdots tikai elektroniskā formātā. Tas, tāpat kā līdz šim, brīvi un bez maksas ir pieejams vietnē www.vestnesis.lv.

Oficiālā e-publikācija ir ieviesta 2012.gada 1. jūlijā. "Latvijas Vēstnesis" vietnē www.vestnesis.lv tiek publicēts kā periodisks izdevums, turpinot laikraksta laidienu numerāciju. No šā gada "Latvijas Vēstnesis" iznāks katru darba dienu. 

Izdevuma saturs ir droša un publiski ticama oficiālā publikācija: 

- tiesību akti, piemēram, likumi, Ministru kabineta noteikumi, Valsts prezidenta rīkojumi, pašvaldību saistošie noteikumi, ministriju un citu valsts iestāžu tiesību akti, oficiālie paziņojumi, piemēram, amatu konkursi, izsoles, mantojumu ziņas, uzaicinājumi uz tiesu, Uzņēmumu reģistra ziņas, Komercreģistra ziņas, pilnvaru atsaukumi, valūtu kursi, paziņojumi kreditoriem. To nosaka Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likums (OPTIL), kura mērķis ir nodrošināt privātpersonu tiesības būt informētām par savām tiesībām un pienākumiem, reglamentējot tām saistošo tiesību aktu un oficiālo paziņojumu izsludināšanu, publicēšanu, spēkā esamību un pieejamību. 

Pērn "Latvijas Vēstnesis" publicējis vairāk nekā 100 000 oficiālos paziņojumus

Reklāma
Reklāma

Kopumā 2012.gadā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēti 3400 dokumenti, tostarp 209 likumi, 950 Ministru kabineta noteikumi un instrukcijas, un 100 525 oficiālie paziņojumi.

 

Latvijas izdevumu "Latvijas Vēstnesis" izdod valsts uzņēmums ar tādu pašu nosaukumu "Latvijas Vēstnesis" (oficiālais izdevējs), kura pienākums un valsts deleģētas funkcijas ir oficiālās publikācijas sistematizācija un sabiedrības izpratnes veicināšana par normatīvajos aktos noteiktajām privātpersonu tiesībām un pienākumiem. Oficiālais izdevējs uztur un attīsta populāro vietni www.ikumi.lv, kur sistematizēti Latvijas tiesību akti, LV portālu "Par likumu un valsti" (www.lvportals.lv - skaidrojumi, e-konsultācijas, likumi praksē) un izdod žurnālu "Jurista Vārds" tiesiskai domai un praksei (www.juristavards.lv).  

 

Materiāls tapis sadarbībā ar "Latvijas Vēstnesis" Komunikācijas vadītāju Ilzi Apini.