Psoriāzes pacientiem bezmaksas vizītes un "Essex" ādas kopšanas līdzekļi bez maksas

Pasaules Psoriāzes dienu laikā no 29.oktobra līdz 2. novembrim smagas psoriāzes pacientiem iespēja apmeklēt dermatologu bez maksas – VC4 Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikā 29. oktobrī, VC4 Diagnostikas centrā 2. novembrī.

FOTO: Marika Eglīte

Pārējās šīs nedēļas dienās, 50% atlaide vizītei pie dermatologa VC4 Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikā.
Ikvienam psoriāzes pacientam, kurš apmeklēs dermatologu, ādas stāvokļa uzlabošanai tiks dāvināts "Essex" krēms.

Pacientiem, kuriem psoriāzes ārstēšanā nav vērojami uzlabojumi, šajās dienās būs iespēja pieteikties pētījumā,  kura laikā būs iespēja ārstēt šo slimību ar jaunākās paaudzes medikamentiem.
Vizīšu laikā ārsti izvērtēs pacienta veselības stāvokli un atbilstību pētījuma kritērijiem, kā arī sniegs informāciju par jaunumiem smagas psoriāzes ārstēšanā. Visiem pētījuma dalībniekiem tiks izsniegts "Essex" krēmu bezmaksas komplekts ādas kopšanai paralēli psoriāzes ārstēšanas procesam ar medikamentiem.

Psoriāze ir hroniska ādas slimība, kas ir gandrīz 3% iedzīvotāju. Visbiežāk psoriāze novērojama vecumā no 15 – 35 gadiem un par tās galvenajiem iemesliem uzskata stresu, fizisku vai psihisku traumu, infekcijas, vielmaiņas un imūnsistēmas traucējumus. Aptuveni 40% gadījumu psoriāzei ir iedzimtības faktors.  

Psoriāze izraisa zvīņainu plēkšņu veidošanos uz ādas un iekaisumu – zvīņošanās var notikt jebkurā ķermeņa daļā un to lielums var būt dažāds, tomēr, visbiežāk tā vērojama uz elkoņiem, ceļgaliem, galvas matainajā daļā, muguras lejasdaļas, sejas, plaukstām, kāju pēdām.

Parasti ādas šūnu atjaunošanās process ilgst aptuveni mēnesi, bet psoriāzes gadījumā tas var notikt dažu dienu laikā, tādēļ, ka šūnas aug pārāk ātri un uzkrājas ādas virsējā slānī.

Diemžēl nav zāļu, kas izārstētu psoriāzi, tomēr slimības ārstēšanai ir pieejami dažādi medikamenti. To iedarbība katram pacientam ir atšķirīga, tāpēc kopā ar ārstu nepieciešams sameklēt sev piemērotāko medikamentu un ādas kopšanas līdzekli, piemēram, Essex, kas ir neatņemama psoriāzes ārstēšanas sastāvdaļa.

Tālrunis pierakstam pie dermatologa VC4 Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikā  : 67 847 10.
Tālrunis pierakstam pie darmatologa VC4 Diagnostikas centrā: 67 144 031, 27 866 655.

Plašāka informācija par Pasaules Psoriāzes dienu un vizītēm pie dermatologiem: www.edk.lv un www.vc4diagnostikascentrs.lv, par "Essex" ādas kopšanas līdzekļiem: www.essex.lv.

Reklāma
Reklāma