Tiek ierakstīts Vara Vētras jaunais albums „Viena mirkļa dēļ...”

Vēl daži mirkļi ierakstu studijā un darbs pie aktiera un dziesminieka Vara Vētras otrā studijas albuma „Viena mirkļa dēļ...” tiks pabeigts. Jaunā ieraksta dziesmu programmas koncerts mūzikas un mākslas festivāla „BILDES 2012” ietvaros būs klausāms sestdien, 27.oktobrī, jau šobrīd tiek piedāvāti īsi mūziķu komentāri par gaidāmā albuma tapšanas procesu, informē „BILŽU BIROJS”.

Foto Ojārs Jansons, no BILŽU BIROJA arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto Ojārs Jansons, no BILŽU BIROJA arhīva

Albumā „Viena mirkļa dēļ...” paredzēts iekļaut 15 aktiera, komponista un dziedātāja Vara Vētras oriģinālkompozīcijas. Kā atklāj mākslinieks, dažu melodiju motīvi ir pat vairākus gadus veci, taču „pareizie vārdi atnākuši tikai nesen”. Viņš norāda, ka aizvadītā mēneša laikā intensīvi strādājis pie dziesmu formu izveides, pārstrādāti arī daži teksti; tad sekojis darbs studijā, kas, viņaprāt, pagaidām ir ļoti veiksmīgs: „Atlikusi vēl skaņas tehniskā apstrāde, bet jau tagad šķiet, ka ierakstītais materiāls ir interesants un dažāds. Laika gaitā esmu centies attīstīt dziedātprasmi, domāju, ka arī tas būs jūtams.” V. Vētra īsumā rezumē, ka jaunās dziesmas ir par mums pašiem un mīlestību pret pasauli un dzīvi: „Es mēģinu atgādināt, ka dzīve ir pilna ar jaukiem brīnumiem, mums tikai jāļaujas tos ieraudzīt, tāpēc ceru, ka dziesmas iedvesmos arī klausītājus gan iekšējā, gan apkārtējā pasaulē saskatīt vairāk skaistā un baudāmā!”

 

Ģitārists Aivars Hermanis atklāj, ka pavadījumu  ierakstīšana  studijā  notika ļoti raiti – 12 dziesmas tika ierakstītas aptuveni sešu stundu  laikā, – un stāsta, ka jaunā albuma skanējums vairāk līdzināsies koncertierakstam: „Dziesmas ierakstītas tā, lai radītu pēc iespējas dabiskāku skanējumu, šoreiz neizmantojot ierakstu studijas daudzceļu skaņu kompilācijas iespējas.” Ģitārists, vērtējot dziesmu tematiku, jauno CD raksturo kā Vara Vētras pirmā albuma „Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt” otro sēriju jeb turpinājumu. „Tā kā Varis ir  „viss vienā” – aktieris, komponists, dzejnieks un izpildītājs, –  dziesmas  atspoguļo  viņa  romantisko  pasaules redzējumu, un tās ir mīlestības pilnas,” tā A. Hermanis.

 

Savukārt pazīstamais džeza mūziķis multiinstrumentālists Raimonds Macats, kurš albuma skanējumu papildinājis ar izteiksmīgām elektriskā čella partijām, stāsta, ka darbs pie dziesmu pavadījuma ieraksta ir ārkārtīgi sekmīgs, arī vokāla partijas, viņaprāt, ierakstītas pārliecinoši. „Lai arī albums nepārsteigs ar muzikāli tehniskām novitātēm, manuprāt, Varim Vētram ir izdevies apkopot ļoti atmosfēriskas un saturiski pilnīgas dziesmas, un tas šāda veida ierakstos spēlē galveno lomu,” uzskata R. Macats. Viņš topošo albumu raksturo kā intīmu, emocionālu un patiesu mīlas mūziku, kas ietver pārdomas par dzīvi un attiecībām no vīrieša skatupunkta.

 

Albuma ierakstā piedalās arī sitaminstrumentālists Vilnis Krieviņš.

 

Ieraksts top „Sound Division” studijā, ieraksta režisors – Ivars Ozols.

Reklāma
Reklāma

 

Fotosesija topošā albuma noformējumam jau notikusi kafejnīcā „Fazenda” Nometņu ielā. Fotogrāfs Ojārs Jansons.

 

Atgādinām, ka festivāla „BILDES 2012” ietvaros norisināsies arī citi koncerti – Rīgas Kongresu namā no 1. līdz 3. novembrim būs iespēja vērot „JAUNO grupu un „BILŽU” VETERĀNU kopprojektu koncertu”, „„BILDĒS” sevi jau pieteikušo grupu koncertu”, „Koncertu BĒRNIEM”, kā arī „„BILŽU” VETERĀNU koncertu”.

 

Ar visu festivāla „BILDES 2012” koncertu programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

 

POP-, OP-, FOLK-, ROK-artā veidotā „BILŽU” izstāde „MASKAS” no 8. līdz 29. oktobrim būs aplūkojama mēbeļu un interjera centrā „Spice Home”, kā arī no 1. līdz 3. novembrim Rīgas Kongresu namā.

 

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla koncertiem var iegādāties Lielajā Ģildē, Rīgas Kongresu namā, t/c Spice, „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv/organizers/118.