AS "SPODRĪBA" saņem Zviedrijas Biznesa gada balvu 2012 kategorijā "Vides balva"

Jau ceturto gadu tiek rīkots konkurss "Zviedrijas Biznesa gada balva 2012". Tās mērķis ir noskaidrot atbildīgākos uzņēmējus, izcelt veiksmīgu sadarbību starp Zviedriju un Latviju, kā arī abu valstu kopīgās vērtības. Balvu pasniegšanu jau tradicionāli organizē Zviedrijas vēstniecība un Zviedrijas Eksporta padome sadarbībā ar  AS "Swedbank".

Produktu formulas ir izveidotas, lai praktiski izslēgtu iespējamo alerģiju risku, ko atzinīgi novērtējusi Latvijas Astmas un alerģijas biedrība.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Produktu formulas ir izveidotas, lai praktiski izslēgtu iespējamo alerģiju risku, ko atzinīgi novērtējusi Latvijas Astmas un alerģijas biedrība.

Šogad pirmo reizi tika izsludināta kategorija "Vides balva" ar mērķi izcelt tos uzņēmumus, kuri visveiksmīgāk ieviesuši videi draudzīgus risinājumus. "Vides balvu" 23 kandidātu konkurencē saņēma AS "Spodrība" par "ECO  SEAL FOR NATURE" produktu līniju.
Jaunā produktu līnija  izstrādāta vadoties pēc Eiropas Savienības oficiālā ekomarķējuma "Ecoflower" izvirzītajiem ekoloģiskajiem kritērijiem, kas apliecina preču atbilstību augstākajiem vides standartiem. Produkti ir videi draudzīgi visā to dzīves cikla laikā - no ražošanas līdz nonākšanai atkritumos.

"ECO SEAL FOR NATURE" produktu līnija ietver 9 ekoloģiskus mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļus: ECO veļai universāls, ECO veļai krāsainai, ECO veļai melnai, ECO balzams traukiem, ECO universāls, ECO vannas istabai, ECO grīdai, ECO WC un ECO krēmziepes. Jaunie produkti nesatur fosfātus, krāsvielas, alergēnus un citas kaitīgas piedevas, to mazgājošās vielas bioloģiski sadalās. Jaunie mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļi ir koncentrēti un augsti efektīvi, kas samazina to lietošanas izmaksas un ietekmi uz vidi.

"ECO SEAL FOR NATURE" produktu līnija ietver 9 ekoloģiskus mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļus: ECO veļai universāls, ECO veļai krāsainai, ECO veļai melnai, ECO balzams traukiem, ECO universāls, ECO vannas istabai, ECO grīdai, ECO WC un ECO krēmziepes.

Produktu formulas ir izveidotas, lai praktiski izslēgtu iespējamo alerģiju risku, ko atzinīgi novērtējusi Latvijas Astmas un alerģijas biedrība. Savukārt sadarbībā ar Pasaules Dabas Fondu no katra nopirktā "SEAL ECO FOR NATURE" produkta viens santīms tiek ziedots projektam – tīrākai Baltijas jūrai.  AS "SPODRĪBA" vēlas pievērt sabiedrības uzmanību zilaļģu problēmai Baltijas jūrā un fosfātu milzīgajam kaitējumam, tāpēc aicina cilvēkus mājas uzkopšanas un tīrīšanas produktus izvēlēties atbildīgi un tālredzīgi, domājot par mantojumu nākamajām paaudzēm - bērniem un bērnu bērniem.

Reklāma
Reklāma


16.oktobrī Mazajā ģildē notika apbalvošana, kur uzvarētāji tika paziņoti Zviedrijas un Latvijas valsts amatpersonu, uzņēmēju un starptautisko ekspertu forumā. AS "Spodrību" sveica Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš un Zviedrijas vēstnieks Latvijā Mats Stafanssons.

Savā runā AS "Spodrība" direktore Baiba Megre – Ansviesule uzsvēra: "Mēs patiesi ticam, ka mūsu uzņēmums kā viens no lielākajiem un senākajiem mājas tīrīšanas un kopšanas līdzekļu ražotājiem, ir spējīgs mainīt tirgu un sabiedrības domāšanas veidu. Ekoloģiskie produkti ir solis pretī mūsdienīgai un zaļai domāšanai."

Zviedrijas Biznesa gada balvas pieteikumu skaits audzis no 75 uzņēmumiem pagājušajā gadā līdz 98 uzņēmumiem šogad. Pieteikumus balvai izvērtēja komisija, kurā iekļauti pārstāvji no Zviedrijas vēstniecības, Zviedrijas Eksporta padomes, AS "Swedbank", SIA "Ragn-Sells", Pasaules Dabas fonda, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Zviedrijas Tirdzniecības kameras un citām organizācijām.

Zviedrijas Biznesa gada balvas ieguvēji pārējās kategorijās bija SIA "Livonia Print" nominācijā "Stabili augošs un ilgtspējīgs uzņēmums". Kategorojā "Korporatīvās sociālās atbildības iniciatīva" atzinību saņēma SIA "Lattelecom" par interneta prasmju mācīšanu gados vecākiem cilvēkiem. Savukārt par gada jaunāko uzņēmēju atzīts Toms Ērenpreiss no SIA "Ērenpreiss Original".


Ieskaties www.seal.lv