Sākumskolnieki sacenšas, kurš stilīgāk apģērbs beigtu dzīvnieku līķus. FOTO

 

Jaunzēlandē kādā sākumskolā notikušas īpatnējas sacensības skolēnu vidū. Viņu uzdevums bija pēc iespējas krāšņāk saģērbt beigtus Jaunzēlandes posumus. Gan bērni, gan pieaugušie par pasākumu bija stāvā sajūsmā, vēsta ziņu portāls www.kasjauns.lv.
Aptuveni 6 gadus veci bērni iejutās stilistu lomā... beigtiem dzīvniekiem. Ekrānšāviņa foto no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aptuveni 6 gadus veci bērni iejutās stilistu lomā... beigtiem dzīvniekiem. Ekrānšāviņa foto no video.

 

Posumu līķīšu izstāde tika apvienota ar vēl kādu aizraujošu atrakciju pieaugušākiem cilvēkiem, proti, mežacūku medībām un kautķermeņu izstādi. 

 

Pagājušās nedēļas nogalē Jaunzēlandes miestiņā bija vareni svētki – ļaudis izklaidējās, veicot cūku medības, bet mazākajiem – Uruti skoliņas audzēkņiem – jāpiedalās beigtu dzīvnieku skaistumkonkursā. Aptuveni 6 gadus veci bērni drīkstēja pēc savas gaumes ietērpt mirušus posumus, krāsot tiem nadziņus, veidot sasuku no dzīvnieku spalvas un pat izkrāsot posumu purniņus. Lieta tāda, ka Jaunzēlandē posumi ir savairojušies trakoti daudz un šie dzīvnieki ir lauksaimnieku lielais bieds - gluži kā, ja pie mums sāktu uzdarbties neizmērojami žurku bari. 

Krāšņajam sarīkojumam bija reģistrējušies apmēram 120 cilvēku, tostarp desmitiem bērnu. Kad cūku medības bija noritējušas, sākās to svēršana. Par uzvarētāju atzina Uruti vietējo, kura guvums bija 91 kilogramu smags lops, savukārt opusumu līķu vērtēšana notika bērnu vecumu kategorijās. 

Mazie bija ļoti pacentušies, un posumu līķu izstāde Uruti skolā vērtējama kā patiešām kreatīva – kāds posums padarīts par gleznotāju ar krāsu paleti ķepās, citam uzmaukti amizanti boksa cimdiņi, taču par visstilīgāko līķi atzina posumu kāzu tērpā ar krāšņu rozā banti pār galvu – šī opusuma stiliste bija kāda sešgadīga meitenīte. 

Reklāma
Reklāma

Pasākuma organizatore zina, ka šīs sacensības tiek pretrunīgi vērtētas, taču notikumu spēj argumentēt: „Šeit ir Uruti, un tā mēs šeit darām! Un tik daudz cilvēku sanākuši mūs atbalstīt!”  

 

Avots: www.kasjauns.lv