Latvijas Leļļu teātris izsludina lugu konkursu "Brēmenes muzikanti"

Latvijas Leļļu teātris izsludina pilna apjoma lugu konkursu „Brēmenes muzikanti”. Tā mērķis - veicināt Latvijas bērnu dramaturģijas attīstību un rosināt jaunu darbu tapšanu šajā žanrā, vienlaikus paredzot to reālu iestudēšanu uz Leļļu teātra skatuves. Tādējādi tiks veicināta arī sadarbība starp teātra režisoriem un Latvijas dramaturgiem.

Nav noslēpums, ka mazo skatītāju interesi visvairāk saista populārākajās grāmatās, tostarp pasakās, iepazītie personāži. Spilgts piemērs tam ir Joka pēc alfabēts pilnībā izpārdotās izrādes. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nav noslēpums, ka mazo skatītāju interesi visvairāk saista populārākajās grāmatās, tostarp pasakās, iepazītie personāži. Spilgts piemērs tam ir "Joka pēc alfabēts" pilnībā izpārdotās izrādes. Publicitātes foto.

Īpaši šobrīd Latvijas bērnu dramaturģijā valda krietns deficīts, tāpēc Latvijas Leļļu teātrim kā vienīgajam profesionālajam bērnu teātrim valstī ir īpaši jārūpējas par Latvijas bērnu dramaturģijas izaugsmi un nākotni.

„Tā vienlaikus ir gan mūsu teātra misija, gan pārliecība, tālab arī šoreiz aktīvi vēršamies pie jaunajiem autoriem, lai mūsu teātra repertuāru paplašinātu ar mākslinieciski augstvērtīgu, plašu publiku piesaistošu iestudējumu,” uzsver Latvijas Leļļu teātra valdes loceklis Vilnis Beķeris.

Saskaņā ar konkursa Nolikumu, lugas sižeta pamatā autoriem jāizmanto brāļu Grimmu slavenā pasaka „Brēmenes muzikanti”, ietverot pasakas galvenos tēlus, to attiecības un sižeta pagriezienus.

„Nav noslēpums, ka mazo skatītāju interesi visvairāk saista populārākajās grāmatās, tostarp pasakās, iepazītie personāži. Spilgts piemērs tam ir „Joka pēc alfabēts” pilnībā izpārdotās izrādes, bet šobrīd Leļļu teātra krievu trupā pēc daudzkārtēja skatītāju lūguma top iestudējums „Brīnumrācenis”, kura pamatā ir krievu tautas pasakas motīvi,” akcentē V. Beķeris. Viņš arī atklāj, ka ideja par lugas „Brēmenes muzikanti” iestudējumu radusies sen, un jautrais stāsts, kura varoņiem pat Rīgā uzcelta skulptūra, par skatītāju intereses trūkumu sūdzēties nevarēs.

Konkursa dalībniekiem luga Latvijas Leļļu teātrī jāiesniedz līdz 2012. gada 15. augustam (ieskaitot). Iesniegtos darbus vērtēs Latvijas Leļļu teātra Repertuāra padome, ņemot vērā darbu oriģinalitāti, literārās un dramaturģiskās kvalitātes, piemērotību muzikālās izrādes iestudēšanai, atbilstību leļļu teātra specifikai, kā arī piemērotību bērnu un jauniešu auditorijai vecumā no 3 gadiem.

Lugu konkursa uzvarētājs tiks paziņots pēc š. g. 15. septembra Leļļu teātra mājas lapā, kā arī sazinoties ar konkursa uzvarētāju personīgi.

Ar konkursa Nolikumu jau šobrīd iespējams iepazīties Latvijas Leļļu teātra mājas lapā – www.lelluteatris.lv.

 

Reklāma
Reklāma