Sociālās reklāmas plakātu konkurss jauniešiem - "Neizmet. Šķiro!"

Lai pievērstu jauniešus saprātīgai dabas resursu izmantošanai un ilgtspējīgai attieksmei pret mūsu planētu, Latvijas Zaļais punkts, vides reklāmas operators JCDecaux Latvija, reklāmas aģentūra MOOZ, kā arī Gētes institūts Rīgā organizē plakātu konkursu Latvijas jauniešiem „Neizmet. Šķiro!”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Konkursa darbi tiks gaidīti līdz februāra beigām, marta vidū iesūtītie plakāti būs apskatāmi un novērtējami www.goethe.de/riga, bet labākos darbus 2012.gada vasarā izstādīs vides reklāmas stendos dažādās Latvijas pilsētās.

Lai piedalītos konkursā, 7.-12.klašu skolēnam jāizveido plakāts, kas spētu videi draudzīgam dzīvesveidam pievērst arī citus jauniešus, viņu vecākus un Latvijas sabiedrību kopumā. Konkursa dalībnieku darbus Latvijas Zaļā punkta birojā gaidīsim līdz 29.02.2012 (pasta zīmogs).
Konkursam iesūtītie darbi tiks vērtēti divās vecuma kategorijās: 7.-9. un 10.-12. klase. Labākā darba autors katrā vecuma grupā pēc izvēles saņems dāvanu karti piedzīvojumam no Davanuserviss.lv vai stipendiju vācu valodas apguvei Gētes institūtā, savukārt 2. un 3. vietas ieguvēji saņems veicināšanas balvas. Tiks pasniegtas arī skatītāju simpātiju balvas, kuras ieguvēji tiks noskaidroti interneta balsojumā, kas no 16. līdz 22.martam notiks Gētes institūta mājas lapā.

Noderīgi
Uzņēmums „JCDecaux“ Latvija ir sagatavojis izglītojošu materiālu par to, kā veidot profesionālu vides reklāmas plakātu. Savukārt reklāmas aģentūras MOOZ ieteikumi palīdzēs jaunajiem māksliniekiem saprast kā veidot uzrunājošu un iesaistošu sociālo reklāmu. Izglītojošos materiālus un konkursa nolikumu meklējiet www.zalais.lv/lv/vides_izglitiba/

Lai iepazītos ar interesantiem Vācijas sociālās vides reklāmas plakātiem, aicinām apmeklēt plakātu izstādi „Klauss Štēks. Nekas nav atrisināts.“, kas no 01.02. līdz 31.03. būs skatāma Gētes institūtā Rīgā, kā arī filmu vakarus  KLIMATS.KULTŪRA.PĀRMAIŅAS. Informācija: www.goethe.de/riga.

Interesanti fakti
Mēneša laikā viens Latvijas iedzīvotājs rada apmēram 28 kg, bet gada laikā mēs katrs radām 333 kg atkritumu (Eurostat 2011. gada dati). Apmēram trešdaļu no sadzīves atkritumu svara veido iepakojums. Ja viss mūsu mājās radītais iepakojums tiktu sašķirots un pārstrādāts, mēs ietaupītu lielu daudzumu dabas resursu, jo:
   * Plastmasu var pārstrādāt un atkārtoti izmantot līdz pat 30 reizēm. Tādējādi tiek ietaupīts neatjaunojamais dabas resurss – nafta.
   * Papīru var pārstrādāt līdz pat 7 reizēm. Pārstrādājot 1 tonnu makulatūras, mēs ietaupām 14 kokus, kas auguši 40 gadus.
   * Stikls ir bezgalīgi pārstrādājams materiāls. Lai uzražotu burciņu no otrreizējā stikla, jāpatērē par 32% mazāk elektroenerģijas nekā pirmējā stikla ražošanai no smilts, sodas un kaļķu maisījuma.
    
 

Reklāma
Reklāma