„Nestle” zīdaiņu pārtiku ar stikliem Latvijā nemaz netirgo

Gan ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv forumā, gan draugiem.lv, gan arī daudzos citos sociālajos tīklos pēdējo dienu laikā top ziņa, ko viens otram pārsūta, ir brīdinājums par bīstamu “Nestle” zīdaiņu pārtiku, kas var saturēt stiklus. Taču "Nestle" bērnu pārtika stikla iepakojumos, kas tiek tirgota Baltijas valstīs, nav saistīta ar Francijā no tirgus izņemto banānu biezeni, liecina paziņojums uzņēmuma „Nestle” mājaslapā.

Nestle produktu, kas, iespējams, satur stiklus, Latvijā nemaz netirgo. Tā nosaukums ir Nestlé Ptit Pot Recette Banana. Foto no Nestle.com.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Nestle" produktu, kas, iespējams, satur stiklus, Latvijā nemaz netirgo. Tā nosaukums ir "Nestlé P'tit Pot Recette Banana". Foto no Nestle.com.

 

Latviešu un krievu valodā vecāki viens otram pārsūtīja un aizvien pārsūta šādu ziņojumu: 

“STEIDZAMI! Domāts visiem vecākiem. ''Nestle'' lūdza, lai jūs atgrieztu visus BANANA zīdaiņa barošanai, kuru termiņš beidzas 2012., jo tie var saturēt STIKLU! Lūdzu, nokopējiet un publicējiet tālāk visu bērnu dēļ. Svītru kods 7613033089 73. Pat ja jūs neesat ne mamma, ne tētis, lūdzu, palīdziet, lūdzu nosūtiet šo ziņu ar citiem. Jūs varat palīdzēt paglābt bērnus.” 

 

„Nestlé bērnu pārtika stikla iepakojumos, kas tiek tirgota Baltijas valstīs, nav saistīta ar Francijā no tirgus izņemto banānu biezeni.

 

Reklāma
Reklāma

Mēs vēlamies nomierināt mūsu patērētājus attiecībā uz informāciju, kas parādījās sociālo mēdiju portālos.

 

2011. gada 29. jūnijā Nestlé Francija brīvprātīgi atsauca vienu ražošanas partiju "Nestlé P'tit Pot Recette Banana" (Nestlé P'tit Pot banānu biezeni) - bērnu pārtikas produktu stikla burciņās. Konkrētā produkta partijas  atsaukums bija preventīvs pasākums pēc sūdzības saņemšanas no patērētāja, kurš biezeņa burciņā bija atradis stiklu,” „Nestle” raksta savā mājaslapā.

 

Izmeklēšanā noskaidrojās, ka stikli bijuši tikai vienā konkrētajā burciņā un konkrētā produkta ražošanas partija tika pārdota tikai Francijā.