Opera "Rigoleto" – kino "Rīga" uz lielā ekrāna

Trešdien, 2. jūnijā 19:00 uz lielā ekrāna būs skatāms Itālijas nozīmīgākā Džuzepes Verdi daiļradei veltītā festivāla uzvedums Rigoleto. Šī opera ir viens no Verdi ievērojamākajiem sasniegumiem un, neapšaubāmi, viņa visaizkustinošākais tēva un meitas attiecību portretējums.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Titullomā – viens no spožākajiem šobrīd strādājošajiem itāliešu baritoniem maestro Leo Nuči. Rigoleto meitas Džildas lomā – viens no pasaules skaistākajiem jaunajiem soprāniem Nino Mačaidze. Hercoga lomā – tenors Frančesko Demuro. Uzveduma scenogrāfiju veidojis izcilais Pjērluidži Samaritani, kurš līdz savai pāragrajai nāvei 1994. gadā strādāja Metropolitēna operā, La Skalā un Amerikas baleta teātrī.

LNO soliste Sonora Vaice stāsta: „Džilda man  ir pirmā loma, ko operā dziedāju,  tāpēc sevišķi mīļa un neaizmirstama. Lai cik skaisti dziedātu baritoni visā pasaulē, manuprāt, Samsons Izjumovs ir pilnīgi nepārspēts Rigoleto. Visa Verdi mūzika ir fantastiska, viņš ir ļoti savdabīgs. Šajā konkrētajā darbā beidzot baritoni var izpausties! Operai ir ļoti dziļš sižets. Tas ir par to, ka laime var būt ļoti dažāda un cik ātri to var zaudēt...”

Rigoleto joprojām valdzina skatītājus visā pasaulē ar savu traģisko sižetu un spilgtajām ārijām (La donna e’ mobile, Caro nome, Cortigiani vil razza dannata). Šī uzveduma diriģents Masimo Zaneti kopš 90-to gadu beigām bauda starptautisku atzinību kā viens no savas paaudzes interesantākajiem diriģentiem.

Leo Nuči titullomā uzstājies vairāk kā 400 reižu. Tā 2008. gada janvārī, dziedot šo lomu 400. reizi, Pjačenzas publika bija tik aizgrābta, ka Nuči nācās atkārtot Rigoleto āriju Si Vendetta, Tremenda Vendetta trīs reizes.

Operas sezonas noslēgumā 16. jūnijā 19:00 būs iespēja baudīt V. A. Mocarta operu Così fan tutte (Tā dara visas), ar kuru vācu režisors Klauss Guts noslēdz savu Mocarta Da Pontes ciklu uz Zalcburgas festivāla skatuves. Savukārt 1. jūlijā 21:00 tiešraidē no Barselonas Gran Teatre del Liceu tiks demonstrēta opera Pīķa dāma – iedvesmojošs un dramatiski spēcīgs darbs, kas līdztekus Jevgeņijam Oņeginam ievietojams starp labākajām Čaikovska operām.

Biļetes pārdošanā kino Rīga un Biļešu serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.  Biļešu cenas no 6 līdz 10 Ls, uz tiešraidēm no 8 līdz 12 Ls.
 

Reklāma
Reklāma