Labākais nedēļas joks (20.03.-26.03.) par mammu, kurai galīgi nav iztēles

NEDĒĻAS ANEKDOTE! Taisu sev kafiju un apjautājos dēlam, vai arī viņš kaut ko vēlas. "Jā!" "Un ko tev?" prasu, kaut šādos gadījumos viņš vienmēr pasūta kakao. "Kakao! Mamm, tev galīgi nav fantāzijas!" (Iesūtījusi Sigita &&&)

Foto iesūtījusi Ieva Pakārkle, mammam.lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Ieva Pakārkle, mammam.lv reģistrētā mamma.

Šīs nedēļas uzvarētāja ir Sigita &&& ar anekdoti Mamma bez fantāzijas. Balvā – slavenās multiplikācijas filmas Ezītis miglā versija bagātīgi ilustrētā grāmatā ar šādu pašu nosaukumu — Ezītis miglā.

Balvas var izņemt mēneša laikā no uzvarētāju izsludināšanas datuma. Lai sazinātos par balvas saņemšanu, rakstiet audra@mammam.lv vai zvaniet 22016107.


Iesūti sava mazā gudrinieka joku arī tu! Nākamās nedēļas labākajam jokdarim balvā bilžu grāmata Ola uz sola.

IESŪTĪT JOKU.

Aizvadītās nedēļas labāko anekdošu tops!
Dzīvnieks kaza, palasi pasaciņu! (Iesūtījusi Meldra Gailāne)
Mamma kaut kur kavējas ar vakara pasaciņu. Mazais dēls /3 g./ ik pa laikam dīc: "Mamm, palasi pasaciņu!" No mammas puses atņurdēšana: "Pag, biki vēlāk..." Mazais dēls pienāk klāt, pieklapē pie sāna un ļoti nopietni saka: "Dzīvnieks kaza, palasi dzīvniekam cūkai pasaciņu!"
Paskaidrojums - nesen tika apspriests, kurš kurā dzīvnieka gadā ir dzimis.

Mammas labākais draugs (Iesūtījusi Meldra Gailāne)
Bērni /3 g., 4 g. un 5 g./ skatās TV. Rāda reklāmu par veļas pulveri, kur mamma saka: "Mans labākais draugs ir Reks! /veļas pulveris/" Atskan komentārs no manu bērnu puses: "Blēņas! Mammas labākais draugs ir tētis!"


Atņēma ar rokām! (Iesūtījusi Meldra Gailāne)
Jautāju mazajam dēlam /3 g./: "Kur palikusi grāmatiņa?" Mazais dēls paskatās uz mani: "Audzinātāja atņēma!" Es esmu pārsteigta: "Kā atņēma?!?" "Ar rokām!"


Sniegs, kas žāvējas (Iesūtījusi Inese Bička)
Mēs ar Paulu (2 gadi 9 mēneši) staigājam pa āru, redzam, kā zēni ar pikām mēģina nopikot lāstekas. Paula man jautā: "Kāpēc tie puikas met pa sniedziņu, kas izlikts žāvēties?"
 
Baktērijas un baterijas (Iesūtījusi Inese Bička)
Mazajai māsai nokrīt pults uz zemes, un no tās izkrīt baterejas. Paula (2 gadi 9 mēneši) pienāk pie manis un saka: "Vajag baktērijas ielikt iekšā!"


Saruna pienāca (Iesūtījusi Inese Bička)
Esmu aizņemta ar mazo māsu, zvana telefons, nevaru to pacelt, kad beidz zvanīt, Paula (2 gadi 9 mēneši) pienāk pie manis un saka: "Mammīt, tev saruna pienāca!"


Kutina matus (Iesūtījusi Līga Elerte)
Aleksim (2.4 g.) tiek apgriezti matiņi. Ar šķērēm vien nesanāk, matu ļoti daudz. Jāņem palīgā matmašīna. Domājam, kā nu būs. Pret visu rūcošo Aleksis izturas ar attieksmi - labāk tālāk. Taču nu mums pārsteigums! "Man kutina matus!" Un nekādu baiļu, bet smaids pa visu seju!


Kāpēc bildē nav brālīša? (Iesūtījusi Ieva Vīksniņa)
Lielākajam dēliņam (4 gadi) palūdzu, lai kaut ko mīļu man uzzīmē. Pēc brītiņa Armandiņš atskrien ar savu zīmējumu, kurā ir uzzīmējis saulīti, sevi un mūs abus ar tēti viņam blakus. Kad pajautāju, kāpēc nav uzzīmējis mums blakus arī mazo brāli Raulu (3 gadi), Armandiņš bez ilgas domāšanas ļoti nopietni atbild, ka brālītis esot aizskrējis mums visiem pa priekšu, tāpēc nav zīmējumā... :) Vēl ilgi pēc tam smējāmies par viņa atbildi uz manu jautājumu.


Tu esi oma! (Iesūtījusi Indra Vilcāne)
Oma nopirkusi veikalā čipsus, iet abi uz mājām, Rainers (3,5 g) pa ceļam ēd. Oma ieminās, ka tā kā varētu viņu uzcienāt, uz ko saņem atbildi: "Tu nevari ēst čipsus, tu neesi Rainers Vilcāns, tu esi oma!"


Esmu divreiz tievāka par sarafānu! (Iesūtījusi Māra Lazdiņa)
Atnākuši no pastaigas, bērni ģērbjas, mazai Ancei auklīte Rita palīdz apģērbties. Ance saka: "Man tas sarafāns par šauru (mokās uzvilkt), es tak esmu divreiz tievāka par viņu!"
Pierakstījusi skolotāja Līga V.


Lielā, resnā grāmata (Iesūtījusi Māra Laziņa)
Bērni jau sagājuši pa gultiņām. Ance: "Bet, Līgas auklīt, mums nav nevienas grāmatas!" Līga: "Gan jau audzinātāja zinās, ko lasīt." Ance: "Bet, Līga, Tu jau esi tikusi lielajā, resnajā grāmatā?" (domāta pasaku grāmata "Zelta pasakas")
Pierakstījusi Līga V.


Esmu princesis! (Iesūtījusi Laura Saule)
Emīls (3 gadi) jautā mammai vai ir naudiņa, mamma saka ir nauda, Emīls uzstāj, lai mamma prasa Emīlam vai tam ir naudiņa. Mamma prasa: "Vai Tev ir naudiņa?" Emīls saka: "Nē, es esmu princesis, man nevajag naudiņu!"


Māsīcas (Iesūtījusi Intra Dundeniece)
Elīna (1 g.) sauc māsīcu Lauru (5 g.): "Auvaa!" Laura dusmīgi atcērt: "Es neesmu suns!" :D

Reklāma
Reklāma


Stingrā sieva (Iesūtījusi Ilona Siņutkina)
Mamma sabāra Lauru (7 gadi), jo viņa neklausa, ārdās utt. Laura pagriežas pret savu tēti un saka: "Nu gan tava sieva ir stingra!" :-)


Par veciem matiem (Iesūtījusi Sanisha)
Kādai manai draudzenei, atnākot ciemos, sataisīti lokaini mati ar putu palīdzību, mazā Kerija (2gadi un 5 mēneši) pieiet, pačamda matus un saka: "Fui, Tev veci mati! Ne cieti, mammai mīkstāki."


Betmena spēks (Iesūtījusi Meldra Gailāne)
Juris /5 g./ un Viesturs /4 g./, meklējot savas mantas, ir atvilkuši no sienas dīvānu. Ieraugu un saku: "Piestumiet dīvānu atpakaļ pie sienas!" Juris pieķeras pie dīvāna gala to stumt un kliedz Viesturam: "Viestur, tu pieturies pie manis, ieskrienies un ar Betmena spēku pagrūd!"


Tīrība ir svarīga! (Iesūtījusi Ilze Lūsēna)
Kad manai meitai bija vēl tikai apmēram divi gadiņi, mūsu pilsētu bija apciemojuši ārzemju tūristi. Tā bija pirmā reize, kad mazais ķipars redzēja melnādainu cilvēku. Lielām izbolītām acīm viņa tos vēroja un tad, rādot ar pirkstu, nobļāvās: "Tantēm pē ūks!" (Tantei netīras rokas!)

Ķertais suns (Iesūtījusi Iveta Sk.)
Līvuks (5 g.) aizrautīgi spēlē "Fermu" draugos.lv. Lai ražu nečieptu citi spēlētāji, jāiegādājas suns, bet ir iespēja iegādāties labradoru un sunīti no patversmes. Līvuks zina, ka patversmē nonāk arī tie suņi, kurus noķer uz ielām. Kad jautāju, kādu suni meitēns nopircis, skan atbilde: "Es nopirku to ķerto suni!"


Sniegs izžuvis! (Iesūtījusi Iveta Sk.)
No rīta Līva ierauga, ka pa nakti nokusis sniegs un priecīgi iesaucas: "Eu, viss sniegs gandrīz izžuvis!"


Smakojošais siers (Iesūtījusi Inga)
Nopirkām Čederas sieru. Ivanda (3 g.) to paošņā un saka mammai: "Fui, es neēdīšu šito sieru, kas pēc suņa smird, kāpēc Tu nevarēji nopirkt normālu sieru?"


Nezūdamības likums :) (Iesūtījusi Anna Petersone)
Vakars, bērns skatās ārā pa logu un izdara secinājumus: "Ārā tumšs... Nav gaismiņas... Gaismiņa aizgāja gulēt... (padomā brīdi) Aizgāja gulēt uz veikalu!" :)


Šprotes akvārijā (Iesūtījusi Argita Bāne)
Mums mājās stāv tukšs akvārijs. Māsa saka, ka tur jāielaiž zivtiņas. Kristaps saka: "Jāgaida ome. Ome atvedīs šprotes, mēs ieliksim akvārijā."


Nasing spesel...  (Iesūtījusi Linda Rindjonoka)
Pagājušajā pavasarī, kad bija izskanējis Ata Slaktera leģendārais izteiciens "nothing special"(nekas īpašs), mūsu onkulis remontē siltumnīcu un pēkšņi uzkāpj uz naglas un tā pamatīgi sadur kāju un, protams, sāpēs saviebjas. Gabriela stāv un skatās, un pēc brītiņa saka: "Onkuli, sadūri kāju, Tev dikti sāp?" Onkulis: "Jā, Gabriela, sadūru kāju un dikti, dikti sāp..." Gabriela nosaka: "Onkuli, tas ir nasing spesel!"


Konkursā piedalīsies visas anekdotes, kas tiks iesūtītas līdz 01.04.2010. rītam pulksten 10.00. Rezultātus paziņosim tās dienas pēcpusdienā.

Visus bērnu jokus lasi šeit!