Suņa uzticība izglābj mazuli no nosalšanas

Tikai pateicoties sava suņa sargāšanai un sildīšanai, trīsgadīgs mazulis pārcieta ziemas nakti kādā Arizonas (ASV) mežā. Viņus atrada un izglāba vien pēc 15 stundām, raksta Latvijas lielākais dzīvnieku portāls zveriem.lv.

Foto: azcentral.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: azcentral.com

Atrod ar helikopteru
Gandrīz 15 stundas policija, radi un brīvprātīgie meklēja trīsgadīgo Viktoriju Bensču, kas bija aizklīdusi no mājām kaut kur Kordleikas mežu rajonā. Meklēšana ilga visu nakti, līdz rīta pusē glābējiem no helikoptera izdevās pamanīt mazo meiteni. Viņa gulēja uz zemes akmeņainā, krūmainā vietā, kas atradās vairāk kā kilometru no mājām. Mazulītes pēdas bija satūkušas, pati netīra un saskrambājusies. Februāra beigu naktī temperatūra bija nokritusies līdz 0 grādiem, bet meitenei mugurā bija vien T-krekls, getras un tenisčības.

Tomēr viņa nebija nosalusi, par ko visvairāk uztraucās glābēji. Meitenei cieši blakus gulēja un viņu sildīja tās mīlulis – Austrālijas ganu suns Blū.

Sākumā Blū uzlūkojis glābējus no helikoptera aizdomīgi, it kā nodomājis Viktoriju aizsargāt. Bet meitene sākusi smaidīt, un suņa noskaņojums mainījies – viņš sapratis, ka ieradusies palīdzība. „Varēja redzēt, ka viņa seja gluži vai atplaukst smaidā,” stāstīja glābējs, kurš sākumā bija baidījies, vai suns viņam neiekodīs. Blū priecīgi lēkājis apkārt, kamēr Viktorija ienesta lidaparātā, un pēc tam tai sekojis.

Slimnīcā pārbaudīts Viktorijas veselības stāvoklis, kas izrādījies labs, vienīgi viegli apsaldētas pēdas. Arī Blū ekstrēmais piedzīvojums nebija kaitējis.

Nakts zem zvaigznēm
Tikai meitene un suns zina, kā viņi pavadījuši šo nakti zem zvaigznēm. Taču ne suns, ne mazā meitene, kura gan runā jau diezgan labi, nespēja neko izstāstīt. Notikumu gaita visticamāk bijusi šāda. Pa dienu Viktorija un Blū bija lēkājuši pa batutu mājas dārzā, vēlāk spēlējušies uz lieveņa. Ap pieciem pēcpusdienā Viktorija esot aizklīdusi meklēt otru Brensču ģimenes suni, Rastiju, kurš, kā bērns kļūdaini domāja, bija pazudis. Blū viņai, kā vienmēr, sekojis pa pēdām. Drīz pēc tam viņas vecāki ievēroja meitenes pazušanu.

Vecāki meklēja Viktoriju vairāk kā stundu, taču bez rezultātiem; tad viņi zvanīja policijai. Krūmainajā apvidū bērns bija nomaldījies un aizklīdis patālu no mājām. „Tas bija ļoti briesmīgi, miljoniem domu izšaujas caur galvu,” atzina meitenes tēvs Ernests Bensčs. „Vai ar viņu viss ir kārtībā? Vai viņa ir kopā ar kādu? Kas noticis? Vai viņa kur nokritusi? Ir tik daudz neatbildētu jautājumu, kamēr viņa atrodas un tu redzi, ka viss ir labi.”

Neliels mierinājums ģimenei bijusi apziņa, ka Blū ir kopā ar meitu. Suns ir Viktorijas labākais draugs kopš dzimšanas, abi vienmēr bijuši nešķirami. Policija, glābēji un ārsti atzina, ka tikai sunim var pateikties, ka Viktorijas dzīvība ir glābta. Viņš ne tikai sniedza meitenei siltumu un uzticamas būtnes mierinājumu, bet arī ar savu klātbūtni ir pasargājis no bīstamiem dzīvniekiem, kas mēdz būt šajā rajonā.

„Mēs esam daudz pateicības parādā Blū,” atzina meitenes tante Kima Reifīlda. „Man gan nepatīk dzīvnieki, bet es apkampu viņu ļoti cieši!”

Avots: Latvijas lielākais dzīvnieku portāls Zveriem.lv

 

Reklāma
Reklāma