Cūku gripas pandēmija ir grandioza korupcijas afēra

Izrādās, tie Pasaules veselības organizācijas eksperti, kuri vasarā virzīja rezolūciju par cūku gripas pandēmijas draudiem, saņem atalgojumu farmācijas firmās, kuras ražo vakcīnas pret šo gripu, ziņo nacionālo ziņu portāls www.kasjauns.lv.

Ilustrācija: Jānis Beķeris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrācija: Jānis Beķeris

Šādu secinājumu, analizējot Pasaules veselības organizācijas un pasaules vadošo farmācijas firmu pārstāvju sakarus, izdarījuši dāņu laikraksta Information žurnālisti.

Saskaņā ar oficiālo statistiku pasaulē no cūku gripas miruši 6000 cilvēki. Ik gadus no tradicionālajām gripām mirst aptuveni pusmiljons cilvēku.

Ir konstatēts, ka daudzi zinātnieki, kuri piedalās Pasaules veselības organizācijas dažādu komiteju sēdēs, slēpj to, ka viņi no lielākajām farmācijas firmām saņem naudu.
Pasaules ekonomiskās krīzes fonā, pateicoties panikai, kuru izraisījusi cūku gripa, farmācijas rūpnīcas strādā četrās mainās un tām nepietiek jaudas.
Saskaņā ar oficiālo statistiku pasaulē no cūku gripas miruši 6000 cilvēki. Ik gadus no tradicionālajām gripām mirst aptuveni pusmiljons cilvēku.
Iemesls, kāpēc pasaule tik hipertrofēti reaģējusi uz cūku gripu, saistīta ar veiksmīgu kampaņu, ko realizējuši Pasaules veselības organizācijas eksperti, no kuriem daži strādā uzņēmumos, kuri ražo pretgripas vakcīnas.
Veselības organizācija cūku gripu pasludināja par pandēmiju šīs struktūras padomnieku, pirmām kārtām, nīderlandiešu ārsta Alberta Ostanhausa ietekmē. Šobrīd Nīderlandes valdība veic viņa darbības izmeklēšanu, jo kļuvis zināms, ka Ostenhauss saņem algu vairākus uzņēmumus, kuri ražo vakcīnu pret cūku gripu.
Arī vairāki citi Pasaules veselības organizācijas pārstāvji par maksu sadarbojas ar tādiem farmācijas gigantiem kā Roche, RW Johnson, SmithKline”un Beecham Glaxo Wellcome, kuri saņēmuši lielāko vakcīnas pasūtījuma daļu. Šo ekspertu ietekmē 7. jūlijā tapa Pasaules veselības organizācijas rezolūcija, kura bija sākums vēl nebijušai masveida vakcinācijas kampaņai..

IZLASI ARĪ:

Reklāma
Reklāma

10 padomi, kā izvairīties no saaukstēšanās un gripas

Kā noteikt, vai esi slims ar cūku gripu


Avots: www.kasjauns.lv