Veselīgs ēšanas režīms, nevis diēta!

Labdien! Daudziem zināms fakts, tuvojoties pavasarim lielākai daļai cilvēku uznāk vēlme vairāk pucēties un labāk izskatīties īpaši jau sievietēm. Esmu divu bērnu...

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Labdien!
Daudziem zināms fakts, tuvojoties pavasarim lielākai daļai cilvēku uznāk vēlme vairāk pucēties un labāk izskatīties īpaši jau sievietēm.
Esmu divu bērnu māmiņa, meitai maijā būs jau pieci gadi un dēliņam ir 4 mēneši ar astīti. Pati tikko pabeidzu studijas Alberta koledžā, sabiedrisko attiecību nodaļā. Pirms dēla piedzimšanas strādāju SIA ”Mediju Nams” portālā

www.skatiens.lv

. Nevarētu teikt, ka šobrīd būtu daudz brīva laika, bet tomēr, pietrūkst tas, ka varu rakstīt, mācīties, būt sabiedriski aktīva. Iepriekš bija studijas koledžā, prakses, darbs, tagad tikai bērni un mājas, mazliet trūkst iespēju realizēt pašai sevi. Domāju, ka līdzīgi varētu justies daudzas mammas un tēti.

Ņemot vērā vairākus aspektus – pavasari, bērna piedzimšanu un to, ka šobrīd esmu mājās -, esmu izlēmusi iemācīties pareizi ēst.

Reklāma
Reklāma


Ņemot vērā vairākus aspektus pavasari, bērna piedzimšanu un to, ka šobrīd esmu mājās , esmu izlēmusi iemācīties pareizi ēst. Ikdienas steigā daudziem cilvēkiem aizmirstas pareizi ēst vai vispār paēst. Tas var atstāt nopietnas sekas uz veselību un radīt liekā svara problēmas, tāpēc centīsimies to labot! :)
Es jau sen esmu velējusies iemācīties pareizi sabalansēt savu uzturu, lai nav tā, ka uztaisa ēst, piestumj vēderu un tad mokies ar smaguma sajūtu. Lai būtu vieglāk īstenot savu ieceri veselīgi, pareizi ēst un gatavot , gribu to visu atspoguļot dienasgrāmatā. Kas būs arī stimuls pildīt nolikto mērķi, jo nevar taču atkāpties no sevis teiktā (īpaši, ja to redz, lasa kāda noteikta auditorija).
Īsi sakot, šeit būs aprakstīts mans dienas režīms, kad, ko, cikos un kā es ēdu. Kā man izdodas paiet garām kūciņai, ceptai kartupeļu pannai utt. ņemot vērā to, ka jāgatavo ēst arī vīram un meitai. Neaizmirstot arī to, ka baroju zīdaini. Domāju, ka iemācīties pareizi ēst ir daudz labāk, nekā ievērot kaut kādas drastiskas diētas. Un, mans primārais mērķis nav nokristies svarā, bet tieši iemācīties izstrādāt un ievērot ēšanas režīmu. Ar laiku iemācīt to arī savai ģimenei.
Tā nu mans pirmais solis, lai īstenotu ieceri bija apņemšanās izstrādāt sev dienas režīmu, kad un cikos ēst. Ievērot arī porcijas lielumu. Apzinos, ka mana lielākā problēma varētu būt tieši šī režīma ievērošana, jo esmu pieradusi ēst jebkurā laikā. Man ir grūti apstāties, sajust sāta sajūtu uzreiz. Tāpēc varētu būt grūti atturēties no papildporcijas, vai uzkodas ēšanas starplaikos.
Jāpiebilst, ka es neuzskatu sevi par resnu vai apaļīgu, īpaši pēc dzemdībām jūtos atguvusi savu iepriekšējo svaru. Precīzāk, esmu 168 gara un šobrīd sveru apmēram 62 kg.
Aizpildīju

E-dietologa

testu par pareizu uzturu, pirmais ieteikums bija ievērot to, ka nevajadzētu ēst vakarā pirms gulēšanas. Tāpēc šonedēļ sev par mērķi uzstādu divas lietas sākt izstrādāt dienas ēšanas režīmu (grafiku), otrais neēst vakaros pirms gulēšanas.
Ceru, ka šis viss noderēs arī citām sievietēm, topošajām un esošajām mammām, kā arī tētiem.
Veiksmi!