Kā ietaupīt naudu ar kapsulas garderobi?

Mūsdienās apģērbu industrija ir strauji augusi. Apģērbu iespējams iegādāties gan internetā, gan specializētajos veikalos, turklāt ir pieejams ļoti plašs apģērbu klāsts. Tā kā modes tendences mainās diezgan strauji, cilvēkiem, kuri seko modei un vēlas izskatīties pēc iespējas labāk un modernāk, nākas daudz laika pavadīt apģērbu veikalos. Nav noslēpums, ka bieži iegādājoties apģērbu, nākas šķirties no visai lielas naudas summas. Tomēr vai tas ir to vērts?
Viens no efektīvākajiem veidiem ir kapsulas garderobes izveidošana. Šādu garderobi var izveidot gan sievietes, gan vīrieši.

FOTO: Publicitātes foto

Viens no efektīvākajiem veidiem ir kapsulas garderobes izveidošana. Šādu garderobi var izveidot gan sievietes, gan vīrieši.

Mūsdienās var iepazīties ar dažādu stilistu ieteikumiem, kā pēc iespējas vairāk ietaupīt saistībā ar apģērba iegādi. Viens no efektīvākajiem veidiem ir kapsulas garderobes izveidošana. Šādu garderobi var izveidot gan sievietes, gan vīrieši. Raksta turpinājumā varēsiet uzzināt, kā izveidot kapsulas garderobi, tādā veidā ietaupot naudas līdzekļus, ko varēsiet novirzīt kādu svarīgu mērķu īstenošanai. 


Kas ir kapsulas garderobe?

Pat tad, ja Jūsu garderobē ir visai maz apģērbu, tāpat ir iespējams izveidot vairākus gaumīgus komplektus, ko varēs vilkt attiecīgās dzīves situācijās. Atliek vien uzzināt, kā to pareizi izdarīt. Kapsulas garderobes pamatprincips ir ļoti vienkāršs – drēbju skapī jāatrodas pēc iespējas mazāk apģērbiem, no kuriem vēlāk iespējams izveidot vairākus komplektus, ja tos savstarpēji sakombinē. 

 

Viens no pirmajiem soļiem ceļā uz kapsulas garderobes izveidi ir atrast sev piemērotu toņu gammu. Kā jau zināms, tad ne visiem cilvēkiem piestāv pilnībā visas krāsas. Lai saprastu, kuras krāsas ir tās, kas piestāv, pie sejas ir jāpieliek konkrētās krāsas apģērba gabals, tādējādi varēs saprast, kuras krāsas var iekļaut garderobē un no kurām būtu jāizvairās. 

 

Otrais solis – jānosaka auguma tips un jāizvērtē sava ikdiena un profesija, lai izvairītos no situācijām, kad uz darbu aizejat nepiemērotā apģērbā. 

 

Nākamais, kas jāizdara ceļā uz kapsulas garderobi – jāveic skapja revīzija. Iespējams, ka liela daļa cilvēku izvairās no šīs darbības, jo tas prasa diezgan ilgu laiku. Tomēr, lai kā arī negribētos, tam ir jāatrod laiks un jācenšas atbrīvoties no apģērba, kas vairs neder, nepatīk vai ir bojāts. Skapja revīziju ieteicams veikt vismaz reizi gadā. Jāatceras, ka nederīgās drēbes nevajadzētu vienkārši izmest miskastē. Tās var pārdot, atdot kādam draugam, atdot labdarībai vai otrreizējai pārstrādei. Kurš no variantiem būs vislabākais, nosaka apģērba stāvoklis. 


 

Kādam apģērbam jābūt vīrieša garderobē?

Varētu teikt, ka vīrieša garderobi ir salīdzinoši vienkārši izveidot. Pats svarīgākais vīrieša garderobes elements ir žakete un uzvalks. Vislabāk šos apģērba gabalus izvēlēties vienkrāsainus un neitrālos toņos. Joprojām vienas no populārākajām uzvalku krāsām ir tumši zila vai melna. Ja tomēr ir vēlme iegādāties kaut ko raibāku un pamanāmāku, jārēķinās, kas šāda veida žaketi vai uzvalka bikses būs daudz grūtāk pieskaņot pie cita veida apģērba. 

 

Pats svarīgākais vīrieša garderobes elements ir žakete un uzvalks. 

 

Reklāma
Reklāma

Uzvalkam nepieciešams pieskaņot piemērotus apavus. Vislabāk, ja tie būs nedaudz tumšāki kā bikses. Tāpat ir jāpieskaņo arī polo krekli un citi apģērba gabali. Pirms konkrēta apģērba gabala iegādes, ir jāsaprot, vai šo apģērbu varēs saskaņot ar jau esošajiem apģērba gabaliem, kas atrodas skapī. Nevajadzētu pirkt kādu apģērbu tikai tāpēc, ka tas konkrētajā brīdī ir iepaticies. Lai papildinātu koptēlu, ieteicams izvēlēties skaistus un gaumīgus aksesuārus.

 

Protams, ne visiem vīriešiem ikdienā ir jāvalkā uzvalks. Kādam darba specifika pieļauj ģērbties brīvā stilā. Arī šāda stila apģērbu nepieciešams saskaņot. Tiem vīriešiem, kuriem ikdienā ir jāvalkā formas tērpi, šķiet ir visvieglāk ar garderobes plānošanu. 

 

 

Kādam apģērbam jābūt sievietes garderobē?

Sieviešu garderobi ir daudz sarežģītāk izveidot kā vīriešu garderobi. Problēmas jau rodas tajā brīdī, kad nepieciešams veikt skapja revīziju – sievietes ne vienmēr labprāt un uzreiz šķiras no kāda iemīļota apģērba gabala. 

 

Ikvienas sievietes garderobē noteikti ir jāatrod vieta kleitai un klasiskām biksēm. Lai kopējo tēlu atsvaidzinātu, var izmantot dažādus aksesuārus. 

 

Sievietes garderobes veidošana arī būs atkarīga no viņas ikdienas un profesijas, tomēr dzīvē nākas būt dažādās situācijas, kad ir nepieciešams konkrēta veida apģērbs, tāpēc vislabāk jau laikus sagatavoties šādām situācijām. 

Arī sievietes garderobē nepieciešama tumšas krāsas žakete. Žaketi var kombinēt gan ar klasisku, gan ikdienišķu apģērbu. Tāpat žakete lieliski piestāvēs pie džinsa biksēm, svārkiem, augstpapēžu kurpēm vai sporta apaviem. Varētu teikt, ka žakete ir ļoti universāls apģērba gabals. 

Ikvienas sievietes garderobē noteikti ir jāatrod vieta kleitai un klasiskām biksēm. Lai kopējo tēlu atsvaidzinātu, var izmantot dažādus aksesuārus. 


 

Sieviešu apģērbi un sieviešu apavi ir pieejami gan specializētajos veikalos, gan internetā. Piemēram, kleitas var iegādāties interneta veikalā 220.lv. Tāpat arī sieviešu apavi plašā klāstā pieejami interneta veikalā 220.lv - piedāvājumu iespējams aplūkot šeit. Apskatīt piedāvājumu un uzzināt vairāk tagad ir pavisam ātri un ērti.

 

Turklāt, iepērkoties internetā, var arī ietaupīt, tāpēc ikvienai sievietei vajadzētu izmantot šādu iepirkšanās veidu, it īpaši tām sievietēm, kurām ikdienā ir daudz darba un nav laika ilgi staigāt pa apģērbu veikaliem.