Sausais šampūns - palīgs, ja laukos nav iespējas izmazgāt matus

Klāt atvaļinājumu laiks, kad vēlamies atstāt pilsētu un baudīt svaigu gaisu laukos. Pārgājieni, nakšņošana teltīs vai dzīvošana lauku mājās nozīmē atteikšanos no ikdienas komforta. Ja arī brīvdienās vēlies izskatīties labi, ir vērts izmēģināt sauso šampūnu.

Galvenais, kas jāatceras lietojot šo produktu – nepārspīlēt. Pārāk liels daudzums sausā šampūna var matu padarīt smagnējus, un vajadzīgais efekts netiks panākts.

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Galvenais, kas jāatceras lietojot šo produktu – nepārspīlēt. Pārāk liels daudzums sausā šampūna var matu padarīt smagnējus, un vajadzīgais efekts netiks panākts.

Kārtīga pilsētniece ir pieradusi matus mazgāt teju vai katru dienu. Taču, kā zināms - jo tos biežāk mazgā, jo mati ātrāk taukojas. Tas nozīmē, ka jau pēc vienas dienas no skaisti ieveidotās frizūras nebūs ne vēsts un mati būs pieplakuši pie galvas. Sausais šampūns palīdzēs atjaunot matu sakārtojumu un pāris dienas ļaus iztikt bez matu mazgāšanas. Tiesa, termins šampūns nenozīmē, ka šis produkts padarīs tavus matus tīrus. Sausais šampūns tikai absorbē taukvielas no galvas ādas un matiem bez ūdens pielietošanas. Lietojot sauso šampūnu īpaši jāuzmanās tumšmatēm, jo tie var atstāt baltus nosēdumus matos. Galvenais, kas jāatceras lietojot šo produktu – nepārspīlēt. Pārāk liels daudzums sausā šampūna var matu padarīt smagnējus, un vajadzīgais efekts netiks panākts. Sausos šampūnus ražo gan plaša patēriņa versijā, gan profesionālajiem saloniem. Variācijas ir arī to lietošanas mērķī un konsistencē. Piemēram, ir pūderveida sausie šampūni, kā arī gēlveida vai izsmidzināmas sauso šampūnu versijas. 

 

3 padomi pareizai sausā šampūna lietošanai 

Sagatavo matus 

Pirms sausā šampūna lietošanas rūpīgi izķemmē matus. Tādējādi mati tiks atbrīvoti no pinkām, atvieglojot produkta ieklāšanu un izvairoties no to pieplacināšanas galvas ādai. 

 

Lieto pie matu saknēm 

Vispirms sadali matus vienmērīgās šķipsnās. Virzi šampūnu uz matu saknēm, pūšot nelieliem pūtieniem. Ja tiek izmantots pūderveida sausais šampūns, tad nelielu daudzumu pūdera ieber plaukstās un ieberzē pie matu saknēm. Ļauj, lai produkts nožūst, kas prasīs pāris minūtes. 

 

Piešķir apjomu 

Reklāma
Reklāma

Kad mati ir sausi, vēlreiz kārtīgi tos izķemmē visos virzienos, lai atbrīvotos no produkta pārpalikumiem. Pēc tam ar pirkstu galiem pabužini matus pie saknēm, tādejādi piešķirot tiem apjomu. 

Sausais šampūns dod iespēju panākt tūlītēju apjoma efektu, ļauj atjaunot frizūru vai veidot jaunu matu sakārtojumu. Dažreiz sausie šampūni ir paredzēti visu šo vajadzību izpildīšanai, bet akcentē kaut ko noteikti, piemēram, piešķir apjomu vai akcentē matu spīdumu. 

 

Avots: www.kasjauns.lv