"Dr. Mauriņa Vēnu klīnika": jauns koncepts, garantēts rezultāts

"Dr. Mauriņa Vēnu klīnikā" pacienti jūt nepārtrauktas attīstības gaisotni – allaž tiek ieviestas kādas inovācijas, notiek pētījumi, durvis ver jaunas telpas, un tas nav mazsvarīgi laikos, kad ik brīdi jārēķinās ar krīzes sekām. 

Operācijās izmantojām starptautiski atzītās vācu firmas Biolitec lāzersistēmas ar visjaunākās paaudzes divriņķu radiālajiem lāzervadiem, kas ļauj slēgt stumbra vēnu minimāli traumatiskā un nesāpīgā veidā; ārstēšana ilgst vidēji 15 minūtes

FOTO: Marika Eglīte

Operācijās izmantojām starptautiski atzītās vācu firmas "Biolitec" lāzersistēmas ar visjaunākās paaudzes divriņķu radiālajiem lāzervadiem, kas ļauj slēgt stumbra vēnu minimāli traumatiskā un nesāpīgā veidā; ārstēšana ilgst vidēji 15 minūtes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Dr. med. Uldis Mauriņš, ķirurgs flebologs.


 

Reklāma
Reklāma

www.venucentrs.lv

Adrese: Rīga, Kokneses pr.18a, tel.nr. 67374747; 67374744

„Pēdējo gadu laikā fleboloģijas attīstībai Latvijā ir bijuši unikāli apstākļi, tieši pateicoties krīzei un tam, ka valsts par vēnu ārstēšanu nemaksā,” saka klīnikas vadītājs, ķirurgs flebologs Uldis Mauriņš.


Savulaik intervijā Jūs stāstījāt par vienu no klīnikā veiktajiem pētījumiem, kas saistīts ar visjaunākās paaudzes tehnoloģiju izmantošanu vēnu lāzeroperācijās. Kādi ir rezultāti?
Galarezultātā, sākot no septembra, mūsu klīnikā ir ieviests pilnīgi jauns, uz zinātnisko pētījumu rezultātiem balstīts vēnu ārstēšanas koncepts. Operācijās izmantojām starptautiski atzītās vācu firmas "Biolitec" lāzersistēmas ar visjaunākās paaudzes divriņķu radiālajiem lāzervadiem, kas ļauj slēgt stumbra vēnu minimāli traumatiskā un nesāpīgā veidā; ārstēšana ilgst vidēji 15 minūtes, tā ir labi panesama, pacients uzturas klīnikā aptuveni stundu un pēc tam var atgriezties pie savām ikdienas aktivitātēm, bet nākamajā dienā iet uz darbu. Sāpju līmenis pēc operācijas, vērtējot desmit ballu skalā, pacientiem ir 0,5 – 0,7, tātad cilvēks kaut ko jūt, bet būtībā viņam nesāp, nav jālieto pretsāpju zāles. Tas vedināja uz domu, ka pēc šādas operācijas, iespējams, nav obligāti vajadzīga kompresijas terapija.

 

SKATIES VIDEO PAR KĀJU VĒNU PROBLEMĀTIKU LATVIJĀ

 

Pēc tam, kad slēgta stumbra vēna, cilvēks parasti grib tikt vaļā arī no neglītajiem paplašinātajiem vēnu atzarojumiem, kas redzami uz kājām. Vai tas jādara pēc iespējas drīzāk?
Pētījumā iekļautajiem pacientiem mēs šos vēnu atzarojumus pēc operācijās atstājām neskartus, lai redzētu, cik lielā mērā tie reducējas mēneša laikā. Aptuveni 80% pacientu pēc šī mēneša atzina, ka nekas tālāk nav jādara. Likvidējot slimo vēnu, kas atrodas dziļāk audos, virspusē redzamie atzarojumi samazinājās tik tālu, ka vairs neradīja pacientiem problēmas – kājas beidza pietūkt un sāpēt, bija samazinājušās ādas izmaiņas, gaita atguva vieglumu.
Protams, ir pacienti, kuri braukuši tālu ceļu un grib šo ārstēšanu veikt vienā piegājienā, citi vēlas, lai kāja pēc 3 – 4 nedēļām izskatītos tā, it kā vēnu problēmu nebūtu bijis. Tad varam kombinēt vēnu lāzeroperāciju ar paplašināto vēnu zaru izņemšanu miniflebektomijas tehnikā caur milimetru gariem griezieniem un pēc tam ir jāvalkā kompresijas zeķes.


Vai, ieviešot inovācijas, ārstēšana ir kļuvusi dārgāka?
Gluži otrādi, tā pacientiem ir lētāka – sākot no 390 latiem. Pašreizēji sociāli ekonomiskie apstākļi rosina meklēt veidus, kā ārstēt pēc iespējas kvalitatīvāk, atbilstoši starptautiskajām vadlīnijām un vienlaikus – par saprātīgām cenām. Mēs iepērkam tehnoloģijas tieši no ražotāja un veicam lielu darba apjomu, kas ļauj precīzi kalkulēt izmaksas un nodrošināt pacientus ar visjaunākajām un labākajām tehnoloģijām, kas aprobētas un attīstītas šeit. Turklāt par ļoti izdevīgām cenām tiek ārstēti pacienti, kuri piekrīt iesaistīties mūsu pētījumos, ja viņi atbilst pētījumu parametriem.


Vai tuvākajā laikā atkal būs kāda tamlīdzīga iespēja?
Būdams Baltijas flebologu biedrības prezidents, arī šogad rīkošu mācības, kuru ietvaros notiks gan lāzeroperācijas, gan skleroterapijas procedūras. Uzaicināti visaugstākās raudzes speciālisti – vācu flebologu biedrības prezidents Eberhards Rābe, skandināvu flebologu biedrības prezidents Larss Rasmusens un pasaules flebologu biedrības viceprezidente Felicita Panjēra. No pacientiem, kuri septembrī nāks uz izmeklēšanu mūsu klīnikā un pieteiksies šai iespējai, pēc medicīniskajiem kritērijiem izraudzīsimies astoņu pretendentus paraugoperācijām ar lāzeru un 16 – skleroterapijas procedūrām.


"Dr. Mauriņa Vēnu klīnika" nolēmusi turpmāk vēnu lāzeroperācijām dot kvalitātes garantiju uz trim gadiem, par to izsniedzot pacientiem attiecīgu sertifikātu. Kā nonācāt līdz šādai domai?
Uzkrātā pieredze un pētījumu dati ļāva pārliecināties, ka mūsu veikto lāzeroperāciju kvalitāte ir patiešām augsta. Sistemātiski apsekojot pacientus, kuriem šādas operācijas izdarītas, mēs secinājām, ka rezultāti ir nesalīdzināmi labāki nekā ķirurģiskām operācijām. Tas viss mūs pamudināja ieviest kvalitātes garantijas sertifikātus, kurus izsniedzam kopš septembra. Eiropā tā ir vispārpieņemta laba prakse.


Kādas ir pacientu tiesības, ja ārstam pēkšņi gadītos pieļaut kādu kļūdu?

Par laimi tādu problēmu mums nav bijis, taču pacienti par šo jautājumu, protams, interesējas. It sevišķi tie, kuri ierodas no ārzemēm, tūdaļ vaicā, vai mums ir cilviltiesikā apdrošināšana un kāda tā ir. Attīstīto valstu iedzīvotāji raugās ar aizdomām uz ārstniecības iestādi, kur šāda apdrošināšanas līguma nav, viņu skatījumā tas ir pietiekams pamats bažīties, ka netiks nodrošināta pakalpojumu kvalitāte un nebūs nekādu izredžu uz kompensāciju problēmu gadījumā. Mēs esam vienīgā specializētā vēnu slimību ārstēšanas privātklīnika Latvijā, kurā ir apdrošināta visu ārstniecības personu profesionālā cilviltiesiskā atbildība – noslēgts līgums starptautiskā apdrošināšanas sabiedrībā par 1 000 000 latu, un arī tas sniedz pacientiem papildus drošību.


 

www.venucentrs.lv


Adrese: Rīga, Kokneses pr.18a, tel.nr. 67374747; 67374744