Uztura bagātinātāji erekcijas uzlabošanai apdraud veselību!

Uztura bagātinātāji SZM Formula for Men, Stallion, Volcanic un Tomcat Ali, kas paredzēti erekcijas uzlabošanai, satur ķīmisku vielu — tadalafilu, kas var apdraudēt patērētāju veselību.

FOTO: Rūta Ķiploka, fotohromija@inbox.lv

Minētie uztura bagātinātāji nav reģistrēti PVD Pārtikas centra reģistrā, tādēļ tos Latvijā izplatīt nedrīkst, taču nav izslēgts, ka internetā tie varētu būt pieejami arī Latvijas iedzīvotājiem.

Jaunzēlandes zāļu un medicīnisko ierīču nekaitīguma iestāde uztura bagātinātājos SZM Formula for Men, Stallion, Volcanic un Tomcat Ali konstatējusi marķējumā neuzrādītu ķīmisku vielu tadalafilu, kas ir aktīvā sastāvdaļa recepšu zālēs Cialis. Mijiedarbībā ar sirds zālēm, tadalafils var apdraudēt cilvēka veselību, pat izraisot sirds apstāšanos. Pirms tadalafilu saturošu preparātu lietošanas ir jākonsultējas ar ārstu.

Tā kā uztura bagātinātāji SZM Formula for Men, Stallion, Volcanic un Tomcat Ali nav reģistrēti PVD Pārtikas centra reģistrā, Latvijā tos izplatīt nedrīkst. Pārtikas un veterinārais dienests aicina patērētājus neiegādāties šos uztura bagātinātājus un, ja tie pamanīti tirdzniecībā, ziņot Pārtikas un veterinārajam dienestam, zvanot uz PVD uzticības tālruni 67027402.

Avots: LTV ziņu dienests

Reklāma
Reklāma