Grumbas – par tām parasti nerunā

Sievietes leksikā ir vairākas tēmas, par kurām cenšas nerunāt, vismaz skaļi, ne, bet par kurām domā noteikti. Viena no tēmām ir GRUMBAS. Saudzīgāk skan grumbiņas, krunciņas, vārnu kājas, rievas. Tomēr, lai cik skanīgus sinonīmus mēs nelietotu, zemapziņā apzināmies, ka runa ir par vecumu, kas ir viens no sieviešu lielākajiem biediem.

Gadiem ejot, āda zaudē savu tvirtumu, sāk parādīties pirmās krunciņas. Pie visa vainojama ir elastīgo šķiedru, kolagēna un elastīna, sintēze, kas ādā samazinās.

FOTO: Publicitātes foto

Gadiem ejot, āda zaudē savu tvirtumu, sāk parādīties pirmās krunciņas. Pie visa vainojama ir elastīgo šķiedru, kolagēna un elastīna, sintēze, kas ādā samazinās.

Vai ar gadiem vajadzētu mainīt sejas ādas kopšanas paradumus? Un kad ir jāsāk uztraukties par krunciņām? Vai 30 gados šī tēma ir aktuāla? Par šīm tēmām gribam runāt ne skaļi, bet atklāti.

Gadiem ejot, āda zaudē savu tvirtumu, sāk parādīties pirmās krunciņas. Pie visa vainojama ir elastīgo šķiedru, kolagēna un elastīna, sintēze, kas ādā samazinās. Šūnas atjaunojas lēnāk, āda kļūst plānāka un nepietiekami spēj uzturēt sevī mitrumu, bez tam arī ādas krāsas tonis kļūst nevienmērīgs. Āda kļūst arī neaizsargātāka pret saules stariem, piesārņojumu un citiem kairinātājiem. Šo nepievilcīgo raksturojumu var apturēt pareizi veicot ādas kopšanu, atgādinot, ka ar gadiem ir nepieciešams mainīt ādas kopšanas paradumus.

Pēc 20 gadu vecuma
Uzmanība Nr1 ādai ap acīm. Maigā un plānā āda ap acīm uzrāda pirmās novecošanas pazīmes (galvenokārt, tās ir saules izraisītas). Tādēļ vienmēr lietojiet ādas kopšanas krēmus ar SPF aizsargfiltriem un valkājiet platmales, kas pasargātu seju no saules stariem.

Pēc 30 gadu vecuma
Dažādi ārējie faktori, piemēram, saule, piesārņojums, kā arī izmaiņas organismā, kaut vai, piemēram, grūtniecības izraisītās hormonu svārstības, bieži izraisa ādas raupjumu, tās nevienmērīgumu un pūtītes. Visas pazīmes liecina, ka par ādu jāsāk domāt pastiprināti. Augļskābju un vitamīnu A saturošu ādas kopšanas produktu lietošana var uzlabot ādas tekstūru, toni un tās izskatu.

Pēc 40 gadu vecuma
Āda ir hormonālās novecošanas stadijā. Šāds teikums skan gandrīz kā spriedums. Tomēr svarīgi ir izprast cēloni, lai efektīvāka būtu iedarbība. Cēlonis ir sekojošs - samazinoties estrogēnu līmenim āda ievērojami zaudē lielu ūdens daudzumu šūnu audos. Āda izdala mazāk taukvielas, kļūst sausāka un plānāka. Smalkās līnijas un grumbiņas kļūst arvien redzamākas, jo arī ādas elastīgo šķiedru, kolagēna un elastīna, daudzums ādā samazinās. Šūnu atjaunošanās palēninās un atmirušās ādas šūnas paliek uz ādas virskārtas ilgāku laiku. Tas liek aktivizēties ādas pigmentam, melanīnam, izraisot nevēlamu ādas brūno plankumu parādīšanos, kā rezultātā āda zaudē veselīgo mirdzumu. Risinājums rodams produktos ar retinolu, jo vitamīnu A saturoši ādas kopšanas produkti palīdzēs uzlabot gan ādas tekstūru, gan toni.

 

Lietojot retinolu (vitamīnu A) saturošus produktus var panākt smalko līniju un grumbiņu samazināšanos, kā arī sekmēt ādas veselīgumu. Arī veselīgs dzīvesveids un gadiem atbilstoši ādas kopšanas paradumi, ieskaitot SPF (sun protection factor) saturošu sejas krēmu lietošanu var palīdzēt samazināt ādas novecošanās pazīmes.
 

Pozitīvi ādu ietekmē arī vitamīni:

  • Vitamīns A palīdz ādai atjaunoties, tas ir antioksidants un palīdz samazināt grumbiņas.
  • Vitamīns B uzlabo sejas ādas toni.
  • Vitamīns C palīdz samazināt smalkās līnijas, grumbiņas un tumšos plankumus uz ādas.
  • Vitamīns E palīdz samazināt ādas iekaisumu procesus un padara ādu maigāku.

     

Šajā rakstā vairākkārt tika minēts Retinols jeb Vitamīns A

Roc dermokosmētikas zīmols bija pirmais, kas attīstīja un patentēja tehnoloģiju, kas nepieciešama retinola (vitamīna A) stabilizēšanai tā tīrākajā un efektīgākajā formā.

 

Reklāma
Reklāma

No pašiem pirmssākumiem Roc ir uzstādījis ļoti augstus standartus klīniskajā testēšanā izmantojot personas ar atšķirīgām ādas novecošanās pazīmēm, lai garantētu visnoturīgākos un acīmredzamākos rezultātus.


Roc izmantotā retinola (vitamīnaA) tehnoloģija ir 15 gadus izpētes rezultāts, kas vainagojies ar vairākiem patentiem.


Retinolu (vitamīnu A) saturoši produkti ne tikai samazina smalkās līnijas un krunciņas, bet arī intensīvi mitrina ādu. Piemēram, Roc Retin-ox acīmredzami samazina pat dziļu krunciņu parādīšanos vai samazina dziļās krunciņas.


Vislabākā pretgrumbu iedarbība ir lietojot Roc produktu līnijas Retin-ox produktus dažādās kombinācijās. Visu šo produktu sastāvā ir aktīvā viela pret grumbām Retionols, tīrā un stabilizētā vitamīna A formā.

Lietojot Retinolu (vitamīnu A) saturošus produktus, optimālais laiks, kurā parādās acīmredzami rezultāti ir 12 nedēļas, bet uzlabojumus var manīt arī pirmo 4 nedēļu laikā.


Šie produkti ir paredzēti ilgtermiņa lietošanai, lietojot to vienu vai vairākas reizes dienā optimālu rezultātu sasniegšanai.

Ādas kopšana produktus ar Retinolu (vitamīnu A) no Roc Retin-ox produktu līnijas var lietot pie jebkura ādas tipa, jo klīniskie testi ir veikti uz vairākiem sejas ādas tipiem. Šie produkti neveido nevēlamos melnos punktus, komedonus, un to izstrādātais sastāvs gandrīz pilnībā izslēdz alerģijas risku.

Ja āda ir ļoti jutīga, tad šis augstās efektivitātes produkts iespējams var izsaukt vieglu apsārtumu un kņudoņu. Ja tā notiek, tad ļaujiet ādai atpūsties vienu nakti starp uzklāšanas reizēm. Vairumā gadījumu kairinājums izzudīs dažu dienu laikā.

Ja esat sausas ādas īpašnieks, tad Roc rekomendē lietot Retin-ox produktu sausai ādai, ko lieto rītos un/ vai vakaros dienas un nakts produkta vietā. Mēs rekomendējam to izmantot arī kombinācijā ar citiem produktiem atkarībā no Jūsu gaumes un vajadzībām.

Vai cīņa ar grumbām, krunciņām, rievām Jums atgādina cīņu ar vējdzirnavām? Nebūt nē, jo talkā nāk dermokosmētika, vitamīni, zināšanas, un tad jau vecums, par kuru parasti skaļi nerunā, neliekas tik biedējošs, jo vecuma pazīmju – grumbu, gandrīz nemaz nav!