6 vienkārši soļi ādas mirdzumam un veselīgam izskatam

Pieturies pie dažiem ikdienas ieradumiem, kas ļaus Tavai āda starot un skatīties uz sevi spogulī ar smaidu sejā. Katrai sievietei ikdienas ādas kopšanai jābūt saprotamai un vienkāršai, tādēļ Vegan Fox ģimenes uzņēmums rada dabīgus un vegāniskus kosmētikas produktus, kā arī rūpējas par dzīvnieku labklājību.
Rūpes par sevi un savu ādu noteikti atmaksāsies!

FOTO: Publicitātes foto

Rūpes par sevi un savu ādu noteikti atmaksāsies!

1. solis – attīri un ļauj ādai elpot 

Mūsu āda ikdienā saražo miljoniem jaunu šūnu, kas nemitīgi atjaunojas. Atmirušās ādas šūnas aizsprosto poras un kavē ādas kopšanas līdzekļu iedarbību, tādēļ attīrīšana ir pamats. Seju katru rītu un vakaru mazgā ar savam ādas tipam piemērotu attīrošu līdzekli, piemēram, ar gēlu, putām vai pieniņu un pēc tam noskalo ar ūdeni. Ja esi lietojusi kosmētiku, tad vakarā veic arī kosmētikas noņemšanu ar maigu līdzekli un noteikti ādu neberzē. Arī pirms sportošanas nepieciešams ādu attīrīt, lai to lieki nekairinātu sviedri. 

Ķermenim labākais veids, kā iegūt samtainu ādu, ir izmantojot ķermeņa skrubi 1-2x nedēļā. Uzklāj skrubi uz mitras ādas un ar maigām apļveida kustībām iemasē to, arī pēdās, ceļgalos un elkoņos.

 

Ieteikumi:

2. solis - atjauno un rūpējies

Attīrīto sejas ādu ir svarīgi tonizēt un uzlabot tās elastību. Lai līdzsvarotu ādas pH līmeni, lieto toniku vai micelāro ūdeni, kas ir saudzīgs un nesatur alkoholu.
Āda ap acīm visātrāk parāda nogurumu un kļūst sausa, jo tā ir 4 reizes trauslāka nekā sejas āda. Lieto acu krēmu ar smalku tekstūru, kas neizraisa šķidruma aizturi un pietūkumu, un ir ar īpašām kopjošām sastāvdaļām.

Ar pirmajām krunciņām sejā Tu vari cīnīties, ja lietosi intensīvākus ādas kopšanas un atjaunošanas līdzekļus. Sejas eļļa vai serums atjaunos ādas elastīgumu un tvirtumu.

 

Ieteikumi: 

 

 

3. solis - mitrini ādu

Pavasarī sejas ādas mitrināšanai ieteicams izvēlēties vieglas konsistences krēmu ar papildu aktīvajām vielām atbilstoši sejas ādas tipam. Krēmu jālieto katru dienu no rīta un vakarā ar vieglām glāstošām vai pliķējošām kustībām gan uz sejas, gan kakla, gan arī dekoltē zonas augšup vērstā virzienā, lai veicinātu limfas atteci. 
Roku ādai ir izteikti mazāk taukaudu, tāpēc regulāri, vairākas reizes dienā uzklāj roku krēmu, lai parūpētos par roku mitrināšanu un barošanu. Ir ļoti ērti, ja roku krēmi atrodas vairākās vietās – somiņā, pie datora, darbā, guļamistabā vai vannas istabā.

Savukārt ķermeņa ādas mitrināšanai lieliski derēs mitrinošs pieniņš vai krēms, kura sastāvā ir vieglas dabīgās eļļas (piem. kokosriekstu eļļa vai avokado eļļa) un vitamīni. Ja āda ir ļoti sausa, tad lieto ķermeņa eļļu uz mitras ādas, lai tā labāk iesūktos.

 

Reklāma
Reklāma

Ieteikumi:

 

4. solis - lutini sevi

Ieklausies savā ķermenī - tieši tik vienkārši. Ja Tavs ķermenis lūdz paņemt pauzi, dari to! Dari tās lietas, kas Tevi iepriecina, dod enerģiju un aizrauj.

Kā iknedēļas rituālu Tu vari ieviest relaksējošu vannu ar svecēm, maigu mūziku, zāļu tēju un ēterisko eļļu. Savukārt spēcinošs pirts rituāls dos iespēju padziļināti attīrīt ādu un attīrīties no stresa. Tas ir zinātniski pierādīts, ka pirtiņas karstumā pastiprināti izdalās labsajūtas hormons – endorfīns, kas ļauj sajust mieru, prieku un mazina trauksmi. Paguli diendusu, ja ir iespēja, vai aizej uz masāžu.

 

Izmēģini sejas pašmasāžu, lai uzlabotu ādas tvirtumu. Ir dažādi vingrojumi un sejas masāžas metodes –sejas muskuļu izstaipīšana un masāža ar pirkstiem vai speciāliem masāžas instrumentiem, piemēram nefrīta rullīti vai Gua Sha kristāla plāksnīti. Iedvesmai vari izlasīt vairāk šeit.

 

5. solis – esi kustībā

Kustēšanās ir iespēja celt savu enerģijas latiņu, jo Tu apgādā savu ķermeni ar skābekli, kas veicina vielmaiņas procesus šūnās, vairo labsajūtu un koncentrēšanos. Laika pavadīšana svaigā gaisā apvienojumā ar fiziskām aktivitātēm uzlabo ādas toni un izskatu kopumā un stiprina imūnsistēmu.

Lai izvairītos no muguras sāpēm, liekā svara, paaugstināta asinsspiediena, enerģijas zuduma, sāc dienu ar vingrošanu, jogu, rīta pastaigu, dejām, skrējienu vai izmet līkumu ar riteni. 

 

6. solis - dzer ūdeni un ēd veselīgi

Ūdens ir ādas labākais draugs - tieši ūdens ādas dziļākajos slāņos palīdz nogādāt nepieciešamās barības vielas un skābekli, lai āda atjaunotos. Izdzer 1,5 l - 2l ūdens dienā un Tu palīdzēsi novērst savas ādas priekšlaicīgu novecošanos.

Pārtikas produkti spēj ietekmēt to, cik veselīga ir mūsu āda, tādēļ iekļauj savā ikdienas ēdienkartē šos 6 produktus: 

  • Avokado satur E un C vitamīnus un nepiesātinātās taukskābes;
  • Valrieksti satur Omega-3 un Omega-6 taukskābes, selēnu, cinku, proteīnu un E vitamīnu;
  • Saldie kartupeļi ir beta karotīna un A vitamīna avots;
  • Brokoļi ar A un C vitamīniem, cinku un karatinoīdiem;
  • Sarkanā un dzeltenā paprika ar beta karotīnu un C vitamīnu;
  • Tumšā šokolāde ar vismaz 80% kakao, antioksidantiem un taukskābēm.

 

Ja ieviesīsi kaut dažus jaunus soļus ikdienā, tad Tu sagaidīsi pavasari enerģijas pilna un ar veselīgu ādu.

 

Saistītie raksti