Interesanti, kādi vīrieši ir modē?

Mēs dzīvojam neprognozējamā tempā un izaicinājumu laikmetā, kad viss notiek tagad un uzreiz. Viena darbība ķēdes reakcijā neizbēgami ierosina citas. Iespējam padomāt un sakārtot visu rodas tikai tiem, kas gatavi apstāties, ievilkt elpu un uzņemties atbildību par sevi un savām izvēlēm. Tieši spēja uzņemties atbildību raksturo spēcīgākās personības mūsu laikmetā – gan sievietes, gan vīriešus.  Kāds ir pieaudzis vīrietis, kas vienmēr ir modē, stāsta veselības zinātņu maģistre, mākslu un drāmas terapeite, stila dizainere Kristīne Rudzinska. 

Viņam nevienam nekas nav jāpierāda, viņš iet un dara.

FOTO: Shutterstock.com

Viņam nevienam nekas nav jāpierāda, viņš iet un dara.

 

Tradicionālā vīriešu loma vienmēr bijusi – iet, atrast, sagādāt medījumu, pasargāt savu ģimeni, rūpēties par cilts attīstību un vairošanos. Lielos vilcienos nekas nav mainījies. Ja vien vīrietis uzskata, ka viņa gēni ir turpināšanas vērti, par visu iepriekšminēto joprojām atbild viņš. 
 

Vienā jēdzienā to varētu saukt par  vīrišķīgumu: būt nobriedušai personībai, godīgam, atbildīgam un neatkarīgam, spēt kalpot citiem nezaudēt savu kodolu. Būt pieaugušam.
 

Būt pieaugušam nozīmē zināt un cienīt savas saknes.  Izvērtēt un rūpēties par savu veselību – fizisko, emocionālo un garīgo. 

Būt pieaugušam nozīmē zināt un cienīt savas saknes.  Izvērtēt un rūpēties par savu veselību – fizisko, emocionālo un garīgo. Būt motivētam, apzināties savus mērķus, ceļu uz tiem un personiskos upurus, kuri būs nepieciešami. Neaizrauties ar ārišķībām, bet, ja izmanto apģērbus un aksesuārus kā kairinājumu vai protestu, tad tikai tad, ja ir skaidro saprotama motivācija, jo būtībā pieaudzis vīrietis spēj pats aizstāvēt savus principus un veidot savu realitāti. 

Viņam nevienam nekas nav jāpierāda, viņš iet un dara. Kā arī neviens nav jākaitina – nobriedis vīrietis ir pietiekami stiprs, lai būtu tas, kas ir. 

Būt pieaugušam nozīmē izvērtēt, vai un kāpēc esmu gatavs uzņemties atbildību par ģimeni, sievieti un bērniem. Uzņemties atbildību par saviem resursiem un saņemt profesionālu palīdzību, ja tāda ir nepieciešama. Interesēties un apgūt jauno, aktuālo, spēt domāt pasaules mērogā. Būt profesionālim nozarē un darbībā, kuru ir izvēlējies. 

 

Būt pieaugušam nozīmē izvērtēt, vai un kāpēc esmu gatavs uzņemties atbildību par ģimeni, sievieti un bērniem. 

 

 

Galu galā – pašam izvēlēties, kas īsti ir joma, kurā izcelties. Sekot savām izvēlēm ar cieņu un godu līdz galam. Būt patriotam. Spēt pieņemt un atzīt savas kļūdas, lūgt piedošanu, piedot sev, vecākiem, sabiedrībai vai apstākļiem. Krist un celties, motivēt sevi un citus, uzņemties vadību. Ticēt sev. 

Reklāma
Reklāma

Būt pieaugušam nozīmē izprast, ka vislielākā vērtība sabiedrībā ir reputācija, savukārt dzīvē – mīlestība, kura slēpjas patiesās attiecībās. 

Apzināties, ka aizbēgt no sevis, no pagātnes un no atbildības nav iespējams. Būt godīgam pret sevi. Šāds vīrietis ir gatavs atzīt savas vājās puses, un, ja nepieciešams, ar tām strādāt, bet viņš nekad nepalaidīs vējā to, kas dara viņu stipru un īpašu. Tikai nobriedis, pieaudzis vīrietis spēj mīlēt un dalīties mīlestībā. 

Sabiedrībai pieaudzis vīrietis nav interesants – ar viņu nav iespējams manipulēt.

 

Sabiedrībai pieaudzis vīrietis nav interesants – ar viņu nav iespējams manipulēt.

 

Kādi tad vīrieši ir modē? 

Modes industrija izvēlas puiciskumu brieduma vietā puiciskumu – uz bērniem var lieliski nopelnīt, vairojot viņu nedrošību, bailes un spēlējoties ar vēlmi būt ievērotiem,     skaistiem un mīlētiem. 

Aktuāli ir uzvalka bikšu vietā nēsāt šortus, virskreklu vietā izvēlēties T kreklus ar kliedzošiem uzrakstiem un zīmējumiem – tā tev nekas nav jāsaka, krekls visu pateiks tavā vietā, un, ja būs nepieciešams, tu vienmēr vari teikt, tas jau neesmu es, tikai muļķīgas T krekls. 

Ugg zābaki, sandales, pamanāmi aksesuāri un spilgtas krāsas, infantilisms un uzspēlēts jūtīgums kontrastē ar uniformām, militāriem akcentiem, uztrenētiem muskuļiem un bārdas rugājiem, mēģinot imitēt spēku – vēl nekad vīrietis nav bijis tik ievainojams. 

Modē ir vīrietis, kuram nav jāspēlējas, viņš ir gatavs sev, patiesajam  un dzīvei, ko tā piedāvā. 

 

Žurnāls "100 Labi padomi"