7 vienkārši ilgdzīvošanas paradumi, kas aizņem 5 minūtes dienā

Vienkārši ikdienas paradumi var palīdzēt pagarināt dzīves ilgumu, netērējot tam daudz laika. Piecas minūtes dienā ir viss, kas nepieciešams, lai paildzinātu jūsu dzīvi un uzlabotu jūsu veselību, intervijā "Business Insider" sacīja ārsts Kjens Vū, kurš specializējas pretnovecošanās un reģeneratīvajā medicīnā.
Daži pētījumi liecina, ka vientulība var būt tikpat bīstama jūsu veselībai kā smēķēšana.

FOTO: Unsplash.com

Daži pētījumi liecina, ka vientulība var būt tikpat bīstama jūsu veselībai kā smēķēšana.

Ietaupiet laiku un palieliniet savas izredzes uz panākumiem, izmantojot paradumu “uzkrāšanu”

Tā vietā, lai sāktu jaunu ieradumu no nulles, jūs to apvienojat ar esošo savas rutīnas daļu, lai palīdzētu tai nostiprināties. Potenciālie trigeri jaunam ieradumam varētu būt telefona saruna, kafija vai pat tualetes apmeklējums. Esošos ieradumus varat saistīt ar veselīgām pārmaiņām, piemēram, dziļas elpošanas brīdi utt.

 

Ieturiet pauzi blīvā grafikā, izmantojot "mikro meditācijas"

Pieaug pierādījumu skaits, ka uzmanība un meditācija saistīta ar stresa mazināšanos un, laikam ejot, garīgās un fiziskās veselības uzlabošanos.

Jūs varat sākt praktizēt prāta attīrīšanu un pievērst uzmanību pašreizējam brīdim nepilnas minūtes laikā ar "mikro meditācijas" palīdzību. Viena no tehnikām ir vienkāršs elpošanas uzmanības koncentrēšanas vingrinājums, ieelpojot skaitot līdz "četri", aizturot elpu skaitot līdz "septiņi" un izelpojot skaitot līdz "astoņi".

 

Sagatavojieties 5 minūšu treniņam!

Pētījumi liecina, ka regulāri vingrinājumi var būt viens no labākajiem pretnovecošanās instrumentiem. Nesenie pētījumi liecina, ka pat īsi fizisko aktivitāšu uzplūdi var atmaksāties.

Varat veikt vingrojumu pārtraukumus dienas laikā, kad vēlēsieties attīrīt galvu vai būt mundrs. Izmēģiniet tādas kustības kā pietupienus, pietupienus pie sienas vai ātru soļošanu.

 

Ja ir grūti izgulēties, koncentrējieties uz laiku, nevis gultā pavadītajām stundām

Nevienam nav noslēpums, ka miegs ir veselības stūrakmens. Nesenā pētījumā noskaidrots, ka regulārs miega grafiks var būt pat svarīgāks par miega ilgumu, kad runa ir par vispārējo veselības stāvokli un ilgmūžību.

Reklāma
Reklāma

"Vislabākais, ko varat darīt sava miega grafika labā, ir pārliecināties, ka jūs aizmiegat un pamostaties vienā un tajā pašā laikā, pat brīvdienās," saka Vū.

 

Tā vietā, lai "dirnētu" soctīklos, pievērsieties cilvēkiem, kas jums rūp

Sociālā mijiedarbība ir ilgākas un veselīgākas dzīves galvenā sastāvdaļa. Daži pētījumi liecina, ka vientulība var būt tikpat bīstama jūsu veselībai kā smēķēšana.

Lai uzturētu sakarus blīvajā grafikā, Vū iesaka aizstāt skrollēšanas sesiju tālrunī ar īsziņas nosūtīšanu diviem cilvēkiem, kuriem ir nozīme jūsu dzīvē, pateikties viņiem par kaut ko vai ļaut viņiem saprast, cik daudz viņi jums nozīmē.

 

Sāciet vienkāršu pateicības praksi zobu tīrīšanā

Vēl viens vienkāršs veids, kā mazināt stresu un uzlabot garīgo veselību, ir uzsākt pateicības praksi. Sāciet ar trīs lietu uzskaitīšanu, par kurām esat pateicīgs - tās var būt tikpat vienkāršas kā rīta kafijas smarža, vai tik svarīgas kā jūsu ģimenes veselība, saka Vū.

Pētījumi liecina, ka pateicība ne tikai uzlabo garīgo veselību, bet arī var pasargāt jūsu fizisko veselību tādu faktoru dēļ kā asinsspiediena pazemināšanās.

 

Atrodiet mirkli, lai atcerētos, kam ir nozīme jūsu dzīvē

Dati liecina, ka dzīves jēga ir ilgākas dzīves atslēga, un Vū saka, ka jūs varat sākt ar to, ka katru dienu veltīsiet nedaudz laika pārdomām par to, ar ko esat aizrāvies.

"Tas, ko jūs darāt savā dzīvē, kas liek justies visdzīvākajam, izraisa bioķīmiskas izmaiņas, kas paildzina jūsu dzīvi," viņš saka. "Tas var būt patiešām spēcīgs pamats, lai ne tikai pievienotu vairāk gadu jūsu dzīvei, bet arī vairāk dzīves jūsu gadiem."

Saistītie raksti