Meža zemenes – locītavu sāpēm, pret saaukstēšanos un labam miegam

Meža zemenīšu laikā panašķējies, izbaudi mirkli un savāc arī tējai. Tās ņem ar visiem kātiņiem, pieķer klāt arī kādu lapiņu sauju, sien mazos pušķīšos un izkaltē. Der veselības stiprināšanai un izskatās skaisti!

Ne tikai gardas, bet veselībai noderīgas!

FOTO: Shutterstock.com

Ne tikai gardas, bet veselībai noderīgas!

  • Meža zemeņu ogu un lapu tēja lieliski garšo tāpat, sasmalcinātu to var pievienot melnajai vai zaļajai tējai, arī piparmētru tējai.
     
  • Ziemā meža zemeņu ogu un lapu tēja palīdz dažādu slimību ārstēšanā: tā labvēlīgi ietekmē ādas un gļotādu stāvokli, tāpēc gan iekšķīgi, gan ārīgi to sekmīgi izmanto ādas problēmu samazināšanai, mutes dobuma skalošanai, arī gremošanas trakta gļotādas uzlabošanai.
     
  • Zemeņu lapu tēja der pret caureju, kuņģa un zarnu trakta iekaisumu, svīšanu naktīs, vielmaiņas traucējumiem, aterosklerozi un cukurslimību.
     
  • Zemeņu lapu novārījums ir vērtīga piedeva vannām, lai samazinātu nervozitāti, raudulīgumu, miega traucējumus un spēcinātu organismu.
     
  • Zemeņu ogu un lapu tējai piemīt pretiekaisuma, antiseptiska iedarbība, tā remdē sāpes, pazemina temperatūru un asinsspiedienu, tīra aknas un nieres, samazina organismā urīnskābes un tās sāļu daudzumu, labvēlīgi ietekmē kaulu un locītavu slimības.

 

Pret locītavu sāpēm:

4 ēdk. kaltētu ogu (vai 2 ēdk. kaltētu lapu) aplej ar 2 glāzēm karsta ūdens, noliec siltumā uz 4 stundām, lai ievelkas. Lieto pa pusglāzei 3–4 reizes dienā. Vasarā ēd pa glāzei svaigu ogu divas reizes dienā.

 

Pret nervozitāti, miega traucējumiem un organisma spēcināšanai:

4 ēdk. kaltētu ogu un lapu aplej ar 2 glāzēm karsta ūdens, noliec siltumā uz 2 stundām, lai ievelkas. Dzer pa pusglāzei 3–4 reizes dienā.
Vasarā ēd svaigas ogas – pa glāzei ar pienu 3 reizes dienā.

Reklāma
Reklāma

 

Pret saaukstēšanās kaitēm: 

1 ēdk. kaltētu ogu un lapu aplej ar glāzi karsta ūdens, ļauj stundu ievilkties, piemēram, termosā. Lieto pa pusglāzei ik pēc 2 stundām ar drusciņu medus.

 

No portāla jauns.lv

Saistītie raksti