Pareizs dienas sākums. Kāds tas īsti ir?

Kā tev šķiet - kā dienu būtu sākt vispareizāk? Ar glāzi ūdens un... rīta vingrošanu! Kaut vai ar pavisam neielu izkustēšanos.

Pietiek ar pāris vingrinājumiem, kurus izpildīsi tikai dažas minūtes uzreiz pēc pamošanās, lai tavs garastāvoklis un skats uz dzīvi kļūtu pozitīvāks.

FOTO: Shutterstock.com

Pietiek ar pāris vingrinājumiem, kurus izpildīsi tikai dažas minūtes uzreiz pēc pamošanās, lai tavs garastāvoklis un skats uz dzīvi kļūtu pozitīvāks.

Fiziskās nodarbības no rīta ir efektīvākas nekā vakara vingrojumi, turklāt, tās labāk iekļaujas dienas kārtība. Pēc rīta rosmes parādās patīkama gandarījuma un lepnuma sajūta, kas palīdz izvēlēties veselīgu uzturu dienas garumā, veiksmīgi iziet no stresa situācijām un saglabāt labu garastāvokli. Rīta rosme – labākais dienas sākums, kurš beigu beigās ietekmē daudzu lēmumus, kurus mēs pieņemam dienas garumā.

 

Kas ir rīta vingrošana

Rīta vingrošana nav spēka vai izturības treniņš. Rīta vingrošanai ir jāsagādā prieks un tā nedrīkst radīt nogurumu. Rīta vingrošana palīdz saglabāt un nostiprināt veselību, norūda organismu un uzlabo darbaspējas. Pietiek ar pāris vingrinājumiem, kurus izpildīsi tikai dažas minūtes uzreiz pēc pamošanās, lai tava dzīve pilnībā mainītos.

Rīta vingrošana nav spēka vai izturības treniņš. Rīta vingrošanai ir jāsagādā prieks un tā nedrīkst radīt nogurumu. 

 

Kā tā palīdz

Rīta vingrošana tonizē organismu, labvēlīgi ietekmē psihi, rada labu garastāvokli, možumu un ticību savām spējām. Cilvēkiem, kas regulāri nodarbojas ar rīta vingrošanu, pazeminās asinsspiediens, uzlabojas vielmaiņa, asinsrite, sirds muskulatūras, kā arī CNS un kustību aparāta darbība. Rīta vingrošana nepieciešama visiem, bet it īpaši tiem, kas strādā garīgu darbu un kam ir mazkustīgs dzīves veids.

 

Kādai ir jābūt rīta vingrošanai

Reklāma
Reklāma

Galvenais rīta vingrošanas saturs ir dažādi vispārattīstoši vingrojumi ar vispārēju un vietēju iedarbību. Tos izdara citu pēc cita ar nelielu pārtraukumu. Vingrojumu raksturam un tempam jāatbilst vecumam, dzimumam, veselības stāvoklim un fiziskajai sagatavotībai. Vecākiem un slimiem cilvēkiem vispirms jākonsultējas ar ārstu, jāizvairās no grūtiem vingrojumiem ar elpas aizturi, enerģiskiem palēcieniem, roku vēzieniem un straujas noliekšanās. Vingrojumiem jāiedarbojas vispusīgi uz dažādām ķermeņa dalām, tiem jābūt ar dažādu spraigumu un amplitūdu. Kompleksā jābūt stāju veidojošiem un elpošanu veicinošiem vingrojumiem.

 

LASI ARĪ:

14 vingrojumi iesācējiem. FOTO 

Vingrinājumi krūšu formas uzlabošanai

 

Raksta avots: www.world2sport.com