Dārzeņu gaspačo spāņu gaumē – garda aukstā zupa

Silts laiks un dārzeņu pilnbrieds tā vien aicina izmēģināt dažādas dārzeņu zupas. Šoreiz spāņu zupu klasika - gaspačo. 

FOTO: Shutterstock.com


Sastāvdaļas
• 2 tomāti
• 1 l tomātu sulas
• Gurķis
• Sīpols
• Paprika
• 2 ķiploka daiviņas
• 2 ēdamkarotes vīnogu etiķa
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• 2 ēdam­karotes olīveļļas
• 1 ēdamkarote sasmalcināta bazilika
• 3 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu lapiņu
• ½ tējkarotes maltu ķimeņu vai kumīna sēklu
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 1 ēdamkarote cukura
• 1 tējkarote sāls


Pagatavošana
Tomātus, papriku un gurķi smalki sagriež. Sīpolu un ķiplokus sakapā. Visas sastāvdaļas samaisa un uz divām stundām ievieto ledusskapī. Pasniedz aukstu un dekorē ar bazilika lapiņām.

Reklāma
Reklāma