Modernā Jāņu klasiska - ruma soļanka pēcsvētku rītam

Ļoti sātīga un sildoša zupa, kas vienlīdz labi der pēcsvētkuku rītam un darbdienu vakaram. Ruma piešprice kalpo aromātam, bet grādu cienītājiem tā liks vilties.

Ar rumu, bet bez grādiem.

FOTO: Shutterstock.com

Ar rumu, bet bez grādiem.

 

4-6 porcijas 2,5 stundas pagatavošanai

  • 200 g liellopa gaļas
  • 200 g kūpināta šķiņķa
  • 200 g cīsiņu
  • 4 sīpoli
  • 3 marinēti gurķi
  • 100 g tomātu pastas
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 tējk. kaperu
  • 1 lauru lapa
  • 3 ēdk. tumšā ruma
  • skābais krējums, zaļumi - pasniegšanai
  •  

I. Liec galu un lauru lapu katlā, pasāli, sapiparo, uzlej labi daudz ūdens un uz mazas uguns vāri aptuveni 2 stundas.

2. Otrās stundas beigās sagriez salmiņos ripiņās — cīsiņus un sīpolus. Liec pannā cepties Kad tam sāk nākt ārā tauciņš, liec tajā cīsiņu un ripas un cep līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno tomātu pastu un smalkos salmiņos sagrieztus gurķus, kā arī sakapātus kaperus.

3. Kad buljons gatavs, izņem gaļu, sagriez to nelielos salmiņos, buljonu nokās, liec tajā atpakaļ gaļu, apceptos cīsiņus, sīpolus un gurķus, pasāli, sapiparo un vāri aptuven1 15 minūtes. Tad pierīvē ķiploku un pielej rumu. Gatavs!

4. Lej šķīvī, pievieno karoti skābā krējuma un zaļurnus un pasniedz.  

Reklāma
Reklāma


Restorāna "Just"  šefpavāra Matīssa Matuševa recepte no žurnāla "100 labi padomi" 

 

 

Sastāvdaļas